avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost condamnat cu suspendare si sunt cercetat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost condamnat cu suspendare si sunt cercetat intr-un nou dosar penal

Buna seara, daca am o pedeapsa cu suspendare, care inca nu s-a finalizat, si este posibil sa mi se intocmeasca alt dosar penal rutier pe baza consumului de alcool, fara victime sau accident, ce se intampla? este posibil sa aiba o influenta asupra pedepsei cu suspendare chiar daca nu este din domeniul rutier? daca as primi o pedeapsa cu suspendare in cazul consumului de alcool, pedeapsa cu suspendare anterioara ar putea deveni cu executare, sau se va adauga noua pedeapsa peste cea existenta? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:42, 9 Martie 2012
Codul penal:

ART. 83
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Revocarea suspendării pedepsei nu are loc însă, dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.
Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, se poate aplica suspendarea condiţionată a executării pedepsei chiar dacă infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendări.
La stabilirea pedepsei pentru infracţiunea săvârşită după rămânerea definitivă a hotărârii de suspendare nu se mai aplică sporul prevăzut de lege pentru recidivă.
faptele sun concurente.
trebuie sa va rugati sa scapati fara executare. este putin cam grava situatia dvs.
la ce va referiti ca pedeapsa cu suspendare nu s-a finalizat ?
daca dosarul cu suspendarea nu a ramas definitiv atunci mai sunt sanse , daca nu , veti fi condamnat pentru a doua infractiune care va trebui executata alaturi de cea cu suspendare.
detaliati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune-alcool animacikaa animacikaa daca sunt in termen de incercare (condamnat pt inselaciune) si in perioada de incercare sunt prins conducand masina in stare de ebrietate voi fi condamnat ca ... (vezi toată discuția)
Pluralitate infractiuni florinamed florinamed buna seara datele problemei ar fii: perioada de suspendare 2,6 ani acum s-a sacarsit o nou infractiune in perioada asta de incercare conducere fara permis + ... (vezi toată discuția)
Procedura danamatea danamatea va rog sa-mi raspunda si mie cineva la urmatoarea problema:X este condamnat la inchisoare cu suspendare un an,monent in care era in termenul de incercare pt o ... (vezi toată discuția)