Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Doresc sa infiintez un salon coafura in propria locuinta (parter), unde voi desfasura personal aceasta activitate, fara alti angajati.
Am un PFA cu cod caen 8299 ("Alte activitati de servicii suport pentru intreprinderi n.c.a."). Am inteles ca trebuie sa fac o cerere de inscriere mentiuni la Reg Com pentru caen 9302 ("coafura si alte activitati de infrumusetare").
Mai departe, care sunt pasii de facut pentru a intra in legalitate?
(casa marcat + inregistrarea acesteia, autorizatii DSP, Pompieri, Mediu, etc)
Am sunat la DSP si mi s-a spus ca autorizarea sanitara de functionare este OPTIONALA :stunned: , dar ca ei oricum vin in control. :O Mi-au spus doar ca trebuie sa urmez cursurile de specialitate si cele de igiena si sa am dosarul medical la zi si la punct.
Va rog, care sunt autorizatiile necesare si care ar fi pasii de urmat?
Pentru achizitia casei de marcat si fiscalizarea ei, dupa ce terminati cu introducerea codului caen la Registrul comertului, contactati o firma specializata in comert cu case de marcat. De la ei o cumparati si tot ei va fac actele cu care sa mergeti la finante pentru fiscalizare.
Primul pas pe care trebuie sa-l faceti din cunostintele mele,va trebuie aprobarea vecinilor.Apoi va luati casa de marcat si ar fi ideal ca dansii sa se ocupe si de fiscalizare este mult mai simplu,apoi or sa va indrume dansii ce sa faceti mai departe,va mai trebuie un registru unic de control care se elibereaza tot de la finante si costa in jur de vreo 29 lei si un registru inventar si unul de incasari si plati cu care va trebui sa va prezentati la finante pentru a putea fi inregistrate ,registrele se pot procura de la librarii.