Dupa decesul parintilor au ramas-ca mostenire- diverse bunuri mobiliare si imobiliare.Mostenitori de drept sunt 2 persoane(copii) care sunt in viata.De comun acord _este vorba de terenuri agricole intravilan si extravilan_ copiii au mers la Primaria arondata si au desfacut rolul(Anexa 24) , stabilindu-se masa succesorala.Acestia sunt deacord sa mearga sa finalizeze documentele pentru a-si intra fiecare in posesie.Intrebarea mea este...trebuie sa mergem la Judecatorie?Precizam ca nu este cadastrul facut , implicit intabularea.Am obtinut certificat fiscal de la Primarie, valabil 30 zile.Cum sa procedam , ce documente ne mai trebuie???
Va multumesc.
ContSters141818
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In caz de intelegere va prezentati la notarul public de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultmul domiciliu si dezbateti succesiunea. Aveti nevoie de certificatul de deces al defunctului, de actele dvs de stare civila din care sa rezulte gradul dvs de rudenie cu defunctul, actele de proprietate ale bunurilor din masa succesorala, 2 martori care l au cunoscut pe defunct, cartile dvs de identitate, certificate fiscale pt bunuri. Vi se va elibera un certificat de mostenitor apoi puteti partajul bunurilor.dupa eliberarea certificatul de mostenitor veti face cadastru si veti intabula cotele dvs in cartea funciara, apoi dupa aceasta operation veti face partajul voluntar sau in instanta daca nu va intelegeti. Procedura notariala este mai usoara si presupune rezolvarea rapid a.
Succesiune
ContSters307192
Buna seara,am o intrebare daca ma puteti ajuta ?In cazul in care un parinte este decedat si mai ai 3 frati la succesiune se cer toate actele copiilor (acte de ... (vezi toată discuția)
Succesiune
macinic
Buna ziua,
As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii. Aceasta poate avea loc numai in judetul unde defunctul a locuit sau se poate ... (vezi toată discuția)