avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare Corporala Usoara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare Corporala Usoara

Buna ziua , m-am inscris pe acest site pt ca am intrat intr-o problema zilele trecute.Am avut o altercatie cu 2 baieti pe care nu ii cunoastem , pentru ca am fost instigat verbal, iar unul din cei doi pretinde ca i-am rupt umarul, are certificat medico-legal insa el lucreaza la spital nu stiu exact ce functie are, dar totusi! Am primit invitatie la politie cum ca acest baiat a facut plangere penala si ca are nevoie de 25 de zile de ingrijiri medicale! Eu am doar 18 ani si nu am avut niciodata conflicte sau probleme cu alti baieti sau cu politia.Sunt destul de speriat!!Si sa nu uit sa mentionez el are martor ,pe cel care era cu el , eu insa eram singur!! Am citit putin pe internet, articolele 180-181-184 , care vorbesc despre vatamarea corporala! Dar nu inteleg 100% unde ma incadrez , si ce pedeapsa voi primi! Va multumesc anticipat pentru raspuns! p.s sa ma scuzati pt eventualele greseli de ortografie dar sunt destul de stresat cu chestia asta si nu am fost asa de atent la ce am scris! :stunned:
Cel mai recent răspuns: villysavescu , utilizator 16:33, 10 Martie 2012
Daca presupusa victimă pretinde că are 25 zile îngrijiri medicale, fapta se încadrează în art.181 C.pen.(vătămare corporală), pedepsită cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Dacă se va dovedi vinovăția dvs. și dacă nu ați mai avut probleme cu legea penală până la acest moment, probabil vi se va aplica o pedeapsă cu suspendarea executării. Dacă sunteți cu adevarat nevinovat, sfatul meu este să apelați la un specialist(avocat) care să vă susțină interesele în cauză.
Buna ziua ,infractiunea savarsita este prev . de art. 181 ,vat. corporala si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani,impacarea partilor inlatura raspunderea penala .Puteti solicita o expertiza la urm penala pe acte si pacient pentru a stabili cu exactitate zilele de ingrijiri medicale ,reale pt. ca daca se reduc sub 20 zile se schimba incadrarea juridica in 180 pt care puteti obtine si o amenda daca nu aveti antecedente penale .Cel mult puteti fi condamnat la cateva luni inchisoare cu suspendare insa poate ajungeti la o intelegere si va impacati .Daca doriti si alte detalii reveniti
Oricand, pe parcursul procesului penal, puteti sa va impacati cu partea vatamata.
Daca totusi acest lucru nu este posibil, incercati sa aduceti in sprijinul dvs. cat mai multe probe in circumstantiere (acte, martori), asa incat pedeapsa sa fie cat mai mica.
In principiu, probabil veti primi o amenda penala.
Eu nu pot spune ca sunt 100% nevinovat pt ca eu am fost cel care a lovit primul.Deci am partea mea de vina.Insa nu am lovit fara motiv.Dupa cum v-am spus mai devreme am fost instigat de acesti 2 tipi , in special de cel caruia pretinde ca i-am dizlocat/rupt umarul!! Scopul meu era sa isi ceara scuze , insa a continuat cu atitudinea lui si a inceput "bataia".Care totusi nu a durat mai mult de 10-15 secunde , timp in care ne-am "zdruncinat" putin , si am primit un pumn de la celalalt individ aflat in spate dupa care au luat-o amandoi la fuga! Va multumesc enorm pt raspunsuri!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto - plangere parte vatamata, consecinte assaker assaker in urma cu 2 zile am facut un accident.Eram cu 2 prieteni in masina,am pierdut controlul masinii fiind carosabilul ud.si am intrat intr.un parapet de ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala anonim1989 anonim1989 La certificat medico-legat cu 25-30 zile ingrijiri medicale ce incadrare juridica si pedeapsa se aplica? (vezi toată discuția)
Codul penal Ruff Ruff Buna ziua! Am fost implicat intro altercatie in care au mai fost implicati inca 5 persoane ,am batut o persoana care a venit neinvitata la o petrecere si ... (vezi toată discuția)