avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,
Am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva...am o prietena care s-a casatorit in urma cu 2 luni insa din pacate este pusa in situatia de a se desparti dupa un timp atat de scurt.Din cate stiu nu se poate inainta cererea de divort conform art. 38 aln 2 din Codul Familiei decat daca a trecut cel putin un an de la incheierea casatoriei. Intrebarea mea este urmatoarea : cum ar trebui sa procedeze in aceasta situatie pentru ca deja au ajuns la scandaluri serioase si nu mai pot convietui in aceeasi casa fiind nevoita de cateva zile sa se mute in alat parte???astept un raspuns cat mai rapede posibil.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mara78 , utilizator 15:46, 19 Noiembrie 2008
Art 38, alin2 din Codul Familiei se refera la divortul prin consimtamantul sotilor. Dar prietena dumneavoastra poate introduce cerere de divort, in procedura normala ea fiind reclamant, iar in acest caz nu este conditia unui anumit timp de cand a fost incheiata casatoria.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2008
Rodica Ciobanu, Avocat
si in cazul divortului pe procedura comuna, procesul va dura mai mult....depinde daca si sotul este de acord
Se poate termina destul de repede ( circa 3 luni in cazul meu, de ex) daca ai motive temeinice, relatiile dintre soti sunt grav afectate si casnicia nu mai pote continua. Aduna dovezi!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)
Divort Elenan Elenan Ce posibilitati de divort am daca sunt despartita in fapt de 3 ani? (vezi toată discuția)
Doresc sa divortez si nu pot gbrlcostache gbrlcostache Sotul meu din 2004 are relatii cu diverse femei.Le-am descoperit pe tel.mobil,unele mi-au spus-o chiar ele.El a recunoscut o parte din ele.Continua mereu ... (vezi toată discuția)