avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... venituri ca II in timpul concediului de crestere copil!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

venituri ca II in timpul concediului de crestere copil!

Va rog sa-mi spuneti daca in concediu de crestere copil fiind, pot inregistra venituri in cadrul Intreprinderii individuale pe care o detin. Mentionez ca imi este suspendata activitatea la angajatorul unde sunt cu CIM ( norma intreaga) , dar nu mi-e foarte clar daca e vreo problema sa inregistrez in aceasta perioada de doi ani venituri in cadrul intreprinderii individuale proprii ( unde binenteles nu am statut de angajat)

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 11 Martie 2012
In conformitate cu OUG 111/2010, pe intervalul cât sunteţi beneficiară a dreptului de indemnizaţie pentru cresterea copilului nu puteţi realiza venituri din alte activitaţi,fie şi intreprindere individuală. Dacă se întâmlă acest lucru trebuie să restituiţi îndemnizaţia pentru creşterea copilului primită!
Cred ca faceti o confuzie in ceea ce priveste OUG nr.111/2010 si prevederile referitoare la suspendarea platii indemnizatiei ... eu as sustine contrariu ca se poate cumula indemnizatia pentru CCC cu alte venituri supuse impozitului pe venit, in anumite conditii.
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art.16
...
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (5) si(6) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...
i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
...

2. Asadar dupa ce copilul implineste 1 an puteti sa cumulati indemnizatia pentru CCC cu alte venituri profesionale impozabile.
Situatia este valabila numai daca a optat pentru un CCC cu o durata de 2 ani ....
...concret , am optat pentru 2 ani CCC, figurez cu acvivitatea suspendata la firma unde sunt angajata cu norma intreaga ( activitatea II nu e suspendata)... deci cand voi intra in al doilea an de CCC, as putea obtine venituri in cadrul II ( fara ca aceste venituri sa aiba la baza vreun angajament/contract etc)...e in regula ?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Contract care sa nu mi afecteze concediul maternal ramonaf ramonaf sunt in concediu maternal, am primit acum o oferta de munca pe o perioada determinata pe care nu as vrea sa o ratez. cum as putea lucra legal dar sa nu mi ... (vezi toată discuția)
Realizarea de venituri in timpul concediului de crestere a copilului valentin_76 valentin_76 Buna seara! Am urmatoarea intrebare: O persoana care se afla in concediul pentru cresterea copilului si beneficiaza de indemnizate pt crestere copil pana la ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil bugetar + intreprindere individuala matzamatza matzamatza In conditiile in care sunt bugetara si titulara de intreprindere individuala si vreau sa intru in concediu de crestere a copilului, dar la dosarul care trebuie ... (vezi toată discuția)