avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere copil bugetar + Intreprindere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere copil bugetar + Intreprindere individuala

In conditiile in care sunt bugetara si titulara de intreprindere individuala si vreau sa intru in concediu de crestere a copilului, dar la dosarul care trebuie depus la primarie in acest sens nu depun adeverinta de venit decat pe cel realizat de la stat, este nevoie sa-mi suspend activitatea de pe intreprindere individuala? Precizez ca nu depun adeverinta de venit si de pe firma. In consecinta, voi beneficia doar de indemnizatie de crestere a copilului numai conform venitului de la stat.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:03, 19 Decembrie 2013
1. Ceea ce doriti dvs. nu se poate deoarece OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art.16
...
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 si art.9 alin.(4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...

2. Venitul din activitatea intreprinderii individuale este un venit profesional impozabil si nu poate fi cumulat cu indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri ca ii in timpul concediului de crestere copil! roxanne^^ roxanne^^ Va rog sa-mi spuneti daca in concediu de crestere copil fiind, pot inregistra venituri in cadrul Intreprinderii individuale pe care o detin. Mentionez ca imi ... (vezi toată discuția)
In ce conditii pot obtine stimulentul de insertie? Andreea277 Andreea277 Buna ziua.Sunt insarcinata si detin o intreprindere individuala.Acum sotul meu pe baza unei procuri se ocupa de firma,practic e administrator in locul ... (vezi toată discuția)
Prenatal carmen1987 carmen1987 Am o nelamurire. Sotia este angajata cu norma intreaga, iar in scurt timp urmeaza sa intre in prenatal. De curand am deschis un II * interprindere individuala* ... (vezi toată discuția)