avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare certificat de urbanism in contencios ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare certificat de urbanism in contencios administrativ

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: in luna martie 2011 am solicitat eliberarea unui certificat de urbanism pentru ridicarea unei constructii cu caracter provizoriu. Aceasta constructie provizorie trebuie ridicata pe 2 suprafete de teren care apartin unor proprietari diferiti. Cei 2 proprietari au incheiat un contract de comodat in care se specifica dreptul comodatarului de aduce modificari bunului imobil cu respectarea legislatiei in vigoare - obtinerea autorizatiei de construire. Comodatarul a demarat procedura prin solicitarea eliberarii unui certificat de urbanism.
Primaria a eliberat certificatul de urbanism, insa comodatarul a observat o serie de neconcordante si a inaintat o adresa prin care a solicitat corectarea acestor erori, conform datelor din actele depuse pentru eliberarea certificatului de urbanism.
S-a eliberat un alt certificat de urbanism care cuprindea toate corecturile solicitate. Acest nou certificat de urbanism il anuleaza pe primul.
Astazi, comodatarul este dat in judecata de catre Primarie, in baza legii 554/2004 a contenciosului administrativ, pentru anularea primului certificat de urbanism (cel care continea greselile) ca fiind nelegal. Motivul: constructia ce urmeaza a fi ridicata este considerata a fi o constructie permanenta si numai titularul dreptului de proprietate are dreptul de a solicita ridicarea ei.
Intrebarile in privinta carora sper ma puteti lamuri sunt:
1. se poate obtine o autorizatie de construire pentru o constructie care urmeaza sa fie amplasata pe 2 terenuri avand proprietari diferiti, cu acordul acestora? Care va fi regimul juridic al cladirii?
2. ce inseamna constructie provizorie si ce inseamna constructie permanenta? Unde sunt date aceste definitii? Exista exemple?
3. cum trebuie procedat in aceasta situatie?! De ce nu s-a sesizat institutia competenta la momentul solicitarii? De ce nu s-a sesizat la momentul remedierii greselilor continute de primul certificat de urbanism? De ce se cere anularea primului certificat de urbanism (cel cu greselile) si nu cel care fost emis ulterior, corect?! Primul certificat de urbanism nu este anulat de drept prin emiterea celui de al doilea certificat de urbanism corectat?!
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, pentru a sti ce trebuie sa fac. Stie cineva un precedent? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Cum pot contesta o notificare de neeligibilitate a unui proiect feadr pe motiv de lipsa a dreptului real principal? d_olaru d_olaru Anul trecut am depus un proiect pe masura 312 pentru construirea unui depozit de materiale de constructii in mediul rural. In acest sens, am incheiat un ... (vezi toată discuția)
Anularea certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire socrate111 socrate111 buna ziua.Ce proceduri potrivit legii pot initia in vederea anularii certificatului de urbanism emis precum si autorizatiei de construire de catre ... (vezi toată discuția)
Ridicare constructie Ramona1982 Ramona1982 am definitivat cadastrul pentru un teren si vrfem sa ne apucam de contructia unei case.vreau sa stiu care sunt urmatorii pasi, ce acte imi mai trebuie pentru a ... (vezi toată discuția)