avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... baza de date nationala a educatiei
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

baza de date nationala a educatiei

Buna ziua,

Liceul la care copiii mei invata solicita niste date ( nume, prenume, adresa, CNP, etc. atat pentru copii cat si pentru parinti), pentru completarea BDNE. Aceste date sunt cerute prin completarea unui formular pe site-ul scolii si fac referire la O.M.Ed.C Nr. 5760/28.11.2006. ([ link extern ] )
Intrebarea mea este daca este legala aceasta cerere, sunt oare protejate aceste date...? Sunt obligata sa le furnizez in acest mod sau exista alta cale? Pe site-ul liceului nu vad numarul de operator de date personale.
Mentionez ca este cunoscut faptul ca de pe reteaua scolii s-au cules in trecut date de login si parole care ulterior s-au folosit pentru spargerea unor conturi.

Multumesc,
Kiss Lilla
Cel mai recent răspuns: kiss lilla , utilizator 09:32, 12 Martie 2012
Nu ar trebui sa va faceti probleme,din moment ce exista un ordin al ministrului sunt legale iar fiecare institutie are dreptul de a securiza informatiile. Scoala are deja datele de identificare ale elevului inca de la inscriere (CNP-ul este atat pe fisa scolara cat si pe copia de la certificatul de nastere depusa la inscriere).

[ link extern ] /

Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
De ce au nevoie si de CNP-ul parintilor?
Asta va poate spune numai scoala sau Ministerul.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire institutionala!!!! cirina cirina Buna ziua, Sunt director de scoala si un fost domn primar, suparat ca si-a pierdut functia trimite diferite plicuri cu confirmare de primire, la scoala. ... (vezi toată discuția)
Sunteti de acord cu clasa "0" SilviuMihai SilviuMihai Domnilor parintii si viitori parinti de scolari sunteti de acord cu asa numita \"clasa 0\" si cu faptul ca nu mai putem alege scoala pe care o dorim pentru ... (vezi toată discuția)
Forma legala pentru site de donatii burgheliaandrei97 burgheliaandrei97 Buna seara! Eu cu colegii mei din clasa am hotarat sa cream un site de donatii in scop caritabil. Problema noastra este intrarea in legalitate. Cum putem ... (vezi toată discuția)