avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere suma bani dupa disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere suma bani dupa disponibilizare

Buna ziua!
Sotul meu a fost disponibilizat in iunie 2011,dupa ce a primit fisa de lichidare,cu toate semnaturile ca nu are nimic de plata ,cand a primit fluturasul de salariu s-a trezit ca i s-a imputat suma de 519 lei.Asunat-o pe contabila cu salarizarea si-a cerut explicatti ,dar acesta ajustificat ca asa a primit indicatii de la dir. economic si ca nu are nici o decizie de imputare ,La randul ei dir ec. a spus ca daca vrea decizie de imputare sa faca scris
Sotul a trimis o petitie la garda financiara ,care la un prim control au zis ca exista o factura pe numele lui cu un aparat telefonic sica societatea a deschis o garantie la banca cu suma respectva (cand a deschis garantia el nu mai era angajat)
si ca din discutii cu societate a concluzionat ca la predarea aparatului va recupera suma.Dupa primirea acestui raspuns neprofesionst ,a cerut ofiterilor de la garda financiara sa verifice listele de inventar si listele de casare deoarece el a fost sef serv aprov si ca exista la contabilitatea soc.sute de facturi cu semnatura lui
Dupa un al doilea control a primit raspuns ca societate parata nu a putut face dovada ca acel aparat este la el si ca a fost casat la poz nr 162 din lista de casare
si pt a-si recupera suma trebuie sa- dea in judecata
Cu acest raspuns primit a trims un email la societate si si-a recuperat banii(toate aceste au durat aprox 6 luni) Considerand ca este un abuz in serviciu a facut o plangere la politia locala BIF in replica a primit raspuns de la parchet cu solutia de neincepere a urmaririi penale.Va rog sa-mi spuneti care este punctul dvs de vedere deoarece consider ca a fost un abuz sau un furt cu buna stiinta ,pe care nu-l recupera nici in ziua de azi daca nu ameninta ca intra in greva foamei in fata garz ii financiare pt ca pritejeaza escrocii
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Citatie primita de parchet de pe langa judecatorie carasclaudiu carasclaudiu Buna1 Pe scurt filmul se prezinta astfel: Acum cca 5 ani si 6 luni, un agent de recuperare debite din subordinea mea (eu fiind director economic la acea ... (vezi toată discuția)
Inventar scule firma cioky81 cioky81 Salut. Sper sa ma ajutati cu un sfat. Incerc sa fiu cat se poate de scurt.Am luat pe inventar niste truse si scule care mi-au fost furate in 2006.Azi am fost ... (vezi toată discuția)
Administratia finantelor publice mi-a blocat conturile din banci bms bms Va salut. Am nevoie URGENT de un sfat. Administratia Financiara mi-a blocat toate conturile.Personal n-am primit nici o instiintare, dar cand m-am dus sa ma ... (vezi toată discuția)