avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Administratia Finantelor publice mi-a blocat conturile ...
Discuție deschisă în Executare silită

Administratia Finantelor publice mi-a blocat conturile din banci

Va salut.
Am nevoie URGENT de un sfat. Administratia Financiara mi-a blocat toate conturile.Personal n-am primit nici o instiintare, dar cand m-am dus sa ma interesez mi s-a arata o confirmare de primire semnata de "fiica". Fica-mea e minora, dar nici nu a primit sau semnat vreo confirmare la vreo recomandata. Tot la Administratia Finantelor publice am aflat ca din 2004 de cand nu mai activez ca PFA , calculatoarele lor mi-au depus declaratii estimative care ulterior le-au impozitat si de aici apare debitul pt. care mi-l imputa acum.Situatia este grava si urgenta deoarece nu-mi pot plati ratele la creditul ipotecar.Am depus la Adm. Fin. cerere sa se faca un control la actele de la PFA ca sa se vada ca nu am avut activitate deci nu am generat venituri si deasemenea am depus cerere sa mi se deblocheze conturile pana la clarivicarea situatiei.Singurul raspuns primit -verbal- a fost ca sunt aglomerati si este decembrie, sarbatori... nu se stie cand o sa aiba timp. Consider ca este un abuz ce mi s-a intamplat, nu am fost anuntat de poprire, am aflat de la banca cand am vrut sa fac o tranzactie, sursa debitului sunt declaratii "generate" de software-ul lor platite cu milioane de euro. Va rog dati-mi un sfat ce sa fac! actiune in contencios? contestatie? anulare act ? Nici macar nu am decizia de poprire pe care trbuie sa o contest.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:57, 14 Decembrie 2009
Buna ziua, din moment ce dvs nu ati suspendat temporar inactivitatea pfa-ului inca apareti pe liste. Luati-o treptat si incepeti cu inactivitatea temporara. Durata maxima pe care o puteti cere /de la administratia fin.de pe raza unde aveti pfa-ul, )este de 3 ani. Bafta.
Din practica, va spun ca este foarte posibil, ca acel debit restant, sa fie deja indisponibilizat si transferat in conturile Trezoreriei...daca in conturile dvs. personale au fost gasite sume disponibile.
Puteti face o contestatie la executarea silita dar aveti grija sa nu fie tardiva...puteti cere si suspendarea inceperii executarii silite, insa ma indoiesc ca veti putea sa deblocati vre-un cont, pana la anul.
Va sugerez, ca modalitate eficienta de solutionare a litigiului, sa platiti debitul (daca nu a fost recuperat prin poprire deja) si sa mergeti la organul fiscal de care apartineti.Acesta va controla activitatea dvs. din ultimii 5 ani fiscali si in urma controlului, daca se va constata ca nu ati avut activitate, se va face un proces-verbal de compensatie, cel mai probabil, iar suma "retinuta"/"executata" in mod nejustificat, va va fi returnata.

ce inseamna ca nu mai activati ca PFA? ati predat autorizatia? s-a radiat de la reg com? ce fel de activitate ati desfasurat?
atunci cand ati incetat activitatea ati instiintat organul fiscal?

daca administratia financiara detine o confirmare de primire cu semnatura fiicei dvs., cred ca ar fi cazul sa trageti la raspundere factorul postal, insa asta nu rezolva problema.

oricum, poprirea se poate infiinta numai dupa trecerea unui nr. de 15 zile de la comunicarea somatiei de plata, condorm codului de procedura fiscala.
ati primit o astfel de somatie insotita de titlu executoriu?

contestatia la executare se poate face in termen de 15 zile de la comunicare sau luare la cunostinta, la instanta judecatoreasca competenta.
Conturile au fost deschise pentru operatiunile persoanei fizice autorizate adica Certificat de la ONRC si inregistrarea fiscala sau pe baza actelor de identitate persoana fizica? Poate facand o distinctie intre contul PFA si ale Persoanei fizice o sa reusiti deblocarea conturilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire bancara craft craft BUna ziua, Societatea la care lucrez a primit o poprire bancara de la ANAF dar nefiind activitate nu a aflat decat la prima incasare care a fost la mai mult ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu hd76avr hd76avr Este prima data cand am o poprire de salariu ( de la FISC) si , tot pt. prima data, intampin o problema deosebita care demonstreaza faptul ca Romania este tara ... (vezi toată discuția)
Finantele mi-au blocat conturile plsss help calida calida Am un Cabinet de Psihologie si am am datorii la plata impozitului pe profit. Am doua conturi in banca, unul cu caracter de depozit in care se varsa alocatia ... (vezi toată discuția)