avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua ,

In fiecare zi draga noastra tara ii da dreptate lui Badea , „Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”.
Am avut un accident cu un scuter(sub 50cm3) condus de un tanar de 16 ani(nu avea nici un fel de atestat sau cunostinte de circulatie rutiera , scuterul nu era imatriculat ,nu avea asigurare , nu avea casca sau vesta ) care venea pe banda folosita exclusiv de trolee si ambulanta , eu am virat pe o straduta la stanga iar acesta a intrat in plin in mine. La fata locului a venit ambulanta iar acesta a primit ingrijiri medicale refuzand sa mearga la spital, agentul constatator a intocmit un PV pe numele acestuia . Dupa doua zile am fost chemat la politie pentru a imi intocmi un PV care a dus la retinerea permisului de conducere dupa ce politistul mi-a spus ca , tanrul respectiv a mers la spital a doua zi si a primit in jur de 10 zile de ingrijiri medicale. As vrea si eu o parere , daca e normal ca un idivid fara cunostinte rutiere intra incalca regulile de circulatie care duc la producerea unui accident nu au nici o vina.
Cel mai recent răspuns: albualin , utilizator 10:12, 15 Martie 2012
culpa se stabileste in urma unor cercetari efectuate de politie. in acest moment, inteleg ca nu este stabilita deoarece inca exista dosar in cercetare la politie. am inteles corect?
S-a stabilit ca eu nu am acordat prioritate de dreapta in momentul in care am virat stanga pe straduta respectiva. In orice moment respectivul poate pune o plangere impotriva mea din cate mi-a spus agentul de politie.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
albualin, utilizator
are la dispozitie doar 2 luni de la producerea accidentului ptr a depune plingerea prealabila. in lipsa ei, nu va exista dosar penal ptr vatamare.
Daca se vor efectua acte de cercetare penala , in urma depunerii plangerii penaleprealabile, la momentul la care va fi efectuata expertiza tehnica mecanica sa aveti expert-parte.

ok , am inteles . Dar cum e posibil ca eu sa fiu vinovat din moment ce mopedul venea pe interzis ? nu avea ce sa caute acolo plus ca nu avea nici un fel de cunostinte de legislatie rutiera?

Alte discuții în legătură

Accident auto cu vatamare corporala Spasm Spasm incercand sa fac stanga iesind de pe o straduta unde aveam obligatoriu dreapta,si dupa ce mi-am croit drum printre masinile ce stationau la semafor de pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - stabilire vinovat credobiz credobiz In data de 3 august, ma aflam la o intersectie dintre blocuri (strazi secundare). Intersectia nu era semaforizata...era doar cedeaza trecerea, nu erau treceri ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamarea unui moped-ist ContSters145294 ContSters145294 In urma cu o saptamana am avut un accident intr-un mic oras din tara. intr-o intersectie dirijata am vrut sa efectuez viraj la stanga pe o straduta iar din ... (vezi toată discuția)