avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante mai vechi de 3 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante mai vechi de 3 ani

buna ziua, am primit recent o notificare de plata a unei creante din partea unei firme de recuperare. datoria zic ei ca e cumparata de la o banca in anul 2008. as vrea sa stiu daca elegala aceasta notificare si daca trebuie platita avand in vedere ca din cate am aflat creantele mai mari de 3 ani se prescriu.
Da asa este, termenul de prescriptie a creantei este de 3 ani. Trebuie sa verificati insa, cand s-a nascut aceasta creanta si de la ce data a inceput sa curga termenul de prescriptie de 3 ani. De regula, acest termen in cazul unor creante care au o scadenta, curge de la data scadentei.

aceste raspunsuri ti le da banca sau firma de recuperare?
multumesc


scadenta anticipata in luna 06.2006 vanduta catre firma de recuperare in 2008
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai probabil termenul de prescriptie e implinit. Asta nu inseamna ca dvs nu mai datorati banii, ci ca respectivul creditor nu va mai poate obliga sa platiti, asadar nu e nimic ilegal ca v-au trimis acea notificare.
Ca e prescris sau nu, nu va spune nici banca nici firma de recuperare ca nu au interes sa va spuna.." poti sa nu mai platesti".
Daca cer si obtin incuviintare de executare silita, aveti posibilitatea sa depuneti contestatie la executare pentru acest motiv, ca dreptul lor la actiune e prescris
si acum eu ce ar trebui sa fac, sa astept executarea silita ,daca aceasta va avea loc, sau sa le platesc datoria?
Ramane la latitudinea dvs, faceti cum doriti. Daca recunoasteti ca aveti o datorie neplatita, corect ar fi sa platiti si scapati de grija.

Alte discuții în legătură

Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)