Va cer sprijinul pentru a intelege cum imi pot apara dreptul de a a imi creste copilul pe care mi l-am dorit atat de mult.
Sunt casatorit de un an, suntem impreuna de o viata. Sotia mea este insarcinata in 2 luni.
Pana mai zilele trecute mergeam impreuna la doctor pentru controale si vesti minunate despre copilasul ce creste in burtica mamei lui. Acum 2 zile, de la o alta cearta stupida din cauza nepotrivirii de caracter, sotia a plecat de acasa la tatal ei.
Nu vreau sa mai adaug nimic, nu exista motive de divort ci doar posibilitatea aceasta.
Va rog sa ma indrumati spre legile care fac referire la cazul meu.
Nu vreau sa imi pierd copilul pentru ca poate sotia mea s-a saturat.
In primul rand ar trebui sa faceti tot posibilul pentru a reuni familia. Daca nu se va putea face nimic, atunci veti gasi oricand aici persoane care sa va ofere ajutorul. Este important ca acel copil care se va naste sa-i aiba alaturi pe ambii parinti.
Daca va referiti la o lege prin care sotia dvs. pote fi obligata sa nu faca un avort, atunci raspunsul este: nu exista asemenea prevedere in sistemul juridic romanesc.
Haideti sa nu dramatizam. Nu cred ca poate fi vorba de divort. Din modul in care ati descris activitatile de dinainte, ma indoiesc. Ganditi-va ca in acest moment in corpul sotiei dumneavoastra este un "taifun" hormonal. Un buchet de flori, un "Iarta-ma, te iubesc", nu o presati. Nu va veti pierde nici sotia nici copilul. Rabdare, intelegere, iubire.
Sa reveniti spunandu-ne numele bebelusului:D
Aveti dreptate si va multumesc pentru gandurile dumneavoastra.
Nu se pune problema de avort, amandoi suntem extrem de fericiti sa avem copilul.
Voi reveni, daca situatia va continua.
Imi puteti spune totusi unde scrie in lege despre cine pastreaza copilul in acest caz? Eu nu am gasit nimic despre femeie insarcinata.
Nu vreau sa ma gandesc ca as putea pierde copilul doar pentru ca ea este mama lui si a ales sa plece.
Asa cum au spus si colegii mei mai inainte, daca va iubiti copilasul nenascut inca, veti gasi cu siguranta o cale de impacare. Odata cu noul cod civil custodia copilului este comuna si numai in cazuri exceptionale unica......sa ca din moment ce pana si legea va indeamna sa il cresteti si educati frumos, impreuna, de ce trebuie sa fiti divortati?
Alte discuții în legătură
nu vreau divortul
dragulin
Buna ziua Am si eu una sau mai multe intrebari. Sunt casatorit de 3 luni si o relatie cu cu actuala mea sotia de zece ani si sotia vrea sa divorteze insa eu ... (vezi toată discuția)
Copilul cui?
crisis81
Am si eu o dilema. Sunt casatorita legal cu un barbat de care in fapt sunt despartita din august 2009. Nu aveam copii impreuna asa ca am adoptat o fetita si am ... (vezi toată discuția)