avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sotia va putea beneficia de o indemnizatie sau de un ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sotia va putea beneficia de o indemnizatie sau de un stimulent pentru cel de al doilea copil?

Buna. Sotia mea a nascut in noiembrie 2010, datorita faptului ca era studenta si trebuia sa-si urmeze studiile am intrat eu in concediu de crestere copil(cu vechea ordonanta din 2005). In aprilie trebuie sa nasca din nou si as dori sa stiu daca va putea sa beneficieze de indemnizatie(sau de un stimulent) in cazul in care o sa continue studiile(acum este in anul 4, ultimul an, urmand sa se inscrie la master). Mentionez ca este la buget si la zi cu studiile.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:01, 13 Martie 2012
1. Sotia dvs. putea sa beneficieze de indemnizatie pentru CCC si sa frecventeze si cursurile facultatii in perioada de CCC.

2. - OUG 148/2005 permitea ca sotii sa faca schimb intre ei in timpul CCC.
- OUG 111/2010 nu mai permite asa ceva, dupa cum spune Ordinul MMFPS 1474/2011.

3. - Dupa nasterea celui de al doilea copil dvs. sau sotia veti beneficia de CCC2 dupa teminarea CCC1.
- In situatia data, pe perioada de suprapunere a CCC1 cu CCC2 nu veti primi nimic in plus decat alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar.

Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent pentru cresterea celui de al doilea copil si indemnizatie pentru cresterea primului copil sweetydelcina sweetydelcina Buna ziua.In noiembrie 2010 am nascut un copil iar in ianuarie 2012 un al doilea copil.As vrea sa stiu daca pentru cel de-al doilea copil mai primesc acel ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului. neacsudelia neacsudelia Mama a unui copil de 1 an 1 luna (copil nascut in11 oct 2010), a nascut al doilea copil in 15 noe 2011 beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc2 baietzika baietzika daca in timp ce ma aflam in conc crestere copil am nascut cel de-al doile copil am dreptul de acea suma suplimentara prev si pt sarcini multiple? in ce lege ... (vezi toată discuția)