avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune in cazul unei firme cu datorii: ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune in cazul unei firme cu datorii: ce responsabilitati revin mostenitorului?

Buna ziua

Sper sa ma puteti ajuta cu urmatoarea situatie:
O firma are 2 asociati si, in ultimii ani 7-8 nu mai emite facturi, nu mai are nicio activitate. In ultimii 3 ani este suspendata.
Unul dintre asociati decedeaza recent si as vrea sa stiu ce responsabilitati revin mostenitorului?

In ultimul an - aproximativ - firma nu a mai avut contabil asa ca ultimele acte existente dateaza din 2010. Exista declaratii restante, balante nedepuse etc

Ce poate face mostenitorul? Ce se intampla cu bunurile firmei? Cu datoriile?

Multumesc
Alina

Alte discuții în legătură

Preluare societate prin cesiune ALINAfenesan ALINAfenesan buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru urmatoarea situatie: o societate aflata in inactivitate temporara (suspendata) este preluata de catre un ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma ramiha ramiha Buna ziua, In ce conditii am voie sa suspend activitatea firmei la care sunt asociat unic? Pot suspenda firma daca in ultimele zile anterioare datei de ... (vezi toată discuția)
Mostenire firma cu datorii Monicapo Monicapo Buna ziua Tatal meu decedat a fost asociatul unic unui SRL, suspendat. In ultimii 10 ani a vandut teren care apartinea firmei fara sa emita factura, deci fara ... (vezi toată discuția)