avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare activitate firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare activitate firma

Buna ziua,

In ce conditii am voie sa suspend activitatea firmei la care sunt asociat unic?

Pot suspenda firma daca in ultimele zile anterioare datei de la care doresc suspendarea firma are activitate economica (are incasari) ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina240 , utilizator 22:51, 4 Mai 2010
Suspendarea o puteti solicita in orice moment!Perioada maxima de suspendare este de 3 ani!
Societatea are contractat un credit pe 5 ani,de plata ar mai fi inca 3 ani.,in aceste conditii pot suspenda activitatea firmei si plati lunar rata la banca prin aport numerar?
se mai pot face plati dupa data suspendarii?ma gandesc la soldul furnizorilor,trebuie sa achit acele facturi primite.
Multumesc!
O zi buna!
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
mihaela71, utilizator
Nu numai ca puteti, dar chiar e indicat sa achitati in continuare datoriile firmei.
Pe perioada suspendarii nu veti mai desfasura activitate, emite facturi, initia alte contracte. Dar datoriile scadente trebuie achitate (inclusiv impozite restante, daca e cazul).
Am si eu o situatie asemanatoare si contabilul firmei care este si consultant mi-a spus ca pe perioada suspendarii nu se poate face nici un fel de activitate, adica nici o plata, nici o rata nimic. Nu inteleg de ce contabilul spune ca nu se poate si aici sunt opinii ca se poate.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
alina240, utilizator
SUSPENDAREA ACTIVITATII SE FACE PRINTR-O HOTARARE A ASOCIATULUI UNIC ,INCEPAND CU O ANUMITA DATA . DE LA ACEA DATA FIRMA NU MAI DESFASOARA ACTIVITATE DAR ISI POATE PLATI DATORIILE.

Alte discuții în legătură

Contract de asociere in participatiune zoita.moga zoita.moga Buna ziua, Am o problema cu un contract de asociere in participatiune incheiat in urma cu 2 luni cu o ... (vezi toată discuția)
Bunuri firma in suspendare MmeButterfly MmeButterfly Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: sotul meu are un SRL cu asociat unic, cu activitate, fara datorii (platit inclusiv forfetar la zi), ... (vezi toată discuția)