avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de asociere in participatiune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de asociere in participatiune

Buna ziua,
Am o problema cu un contract de asociere in participatiune incheiat in urma cu 2 luni cu o firma a carei activitate este suspendata pe perioada de 3 ani.
La data incheierii contractului firma asociata nu a spus ca are activitatea suspendata si au venit in asociere cu un spatiu in care sa-mi desfasor activitatea. Am achitat in numele firmei respective toate datoriile pe care le avea, chirie teren, utilitati, etc. Cand am luat legatura cu reprezentantul firmei asociate sa-mi elibereze chitanta pe sumele achitate in contul ei a refuzat si mi-a spus ca fiind cu activitatea suspendata nu mai poate emite factura si chitanta. Conform contractului de asociere eu trebuia sa virez in contul lor o anumita suma de bani lunar, dar au refuzat sa-mi comunice un nr. de cont. Pe motivul ca insist pentru contabilizarea banilor achitati mi-au trimis notificare de reziliere a contractului si eliberarea spatiului. Contractul de asociere este incheiat pe perioada de 3 ani si desii este clauza stipulata in contract prin care nu au voie sa conturbe buna desfasurare a activitatii au venit si au pus afis pe spatiu ca este de inchiriat.
Nu stiu cum ar trebui sa procedez in acest caz pentru-ca am facut niste cheltuieli cu autorizarea spatiului si acum incearca sa ma dea afara si sa pierd si sumele pe care le-am platit firmei lor desi intelegerea a fost ca vor emite factura si chitanta pe sumele incasate. Faptul ca au incheiat un contract de asociere fara sa spuna ca firma este suspendata nu este o inselatorie din partea lor?
Cel mai recent răspuns: zoita.moga , utilizator 21:51, 7 Mai 2010
In cazul contractelor de asociere in participatiune este obligatoriu sa se tina evidenta contabila aferenta acestei activitati.
Platile intre asociati se fac doar pe baza unei balante lunare.
Din ce-nteleg eu, dvs ati efectuat niste plati in numele asociatului dvs.
Din pacate pentru un sfat mai detaliat este necasara studierea contractului.
va sfatuiesc sa depuneti sumele intru-un cont la cec deschis pentru asociere si sa achitati acolo suma convenita cu asociatul, apoi sa-l notificati despre plata.
apoi transmiteti prin intermediul executorului judecatoresc o notificare prin care ii aduceti la cunostinta ca incalca prevederile contractului si insirati capitole art nu stiu cum e redactat.
Il somati sa va lase folosinta si posesia spatiului pana la data de ... cand se incheie contractul deoarece asa s-a obligat.
Multumesc pentru respuns. Precizez ca in contractul de asociere este stipulat ca firma mea va suporta cheltuielile de utilitati: apa, gunoi, energie electrica, etc, iar chiria terenului pe care este amplasata cladirea o plateste asociatul. Pe motivul ca acesta nu a avut achitate datoriile din ianuarie 2010 (contractul de asociere fiind din 01 februarie, iar activitatea a inceput in 24 febr.) am achitat toate datoriile din chira pe teren catre primarie, in numele lor, urmand ca acestia sa-mi emita factura pe aceste sume. Neachitarea acestor datorii ma afectau la obtinerea autorizatiilor de functionare. In momentul in care am solicitat factura si chitanta pe aceste sume, care sunt mult mai mari decat le datoram din contractul de asociere, au inceput cu presiunile de eliberare a spatiului daca nu-mi convine si ca nu pot emite factura fiind cu societatea suspendata din luna oct 2009. Intrebare mai aveau voie sa incheie acest contract de asociere, sau au incalcat legea gandind ca nu vor fii descoperiti?
pai cu firma suspendata NU se pot incheia contracte.
Ati inceput o asociere cu stangul si nu e de bine.
Depuneti banii referitori la chirie in cont si notificatii cu privire la acest aspect, altfel va opun clauza de nerespectare a platii si pot solicita rezilierea de drept.
Banii de chirie pentru teren au fost achitati catre primarie in numele lor suma achitata fiind de 10 ori mai mare decat suma l- se cuvenea din asociere. Iar faptul ca acest aceasta asociere a fost finalizata s-a datorat faptului ca ei nu au spus ca au societatea suspendata. Deci m-au inselat.

Alte discuții în legătură

Jocuri de noroc ella_rad ella_rad Subiect: jocuri de noroc buna ziua.am si eu o intrebare legata de jocurile de noroc. firma (platitoare de tva)a incheiat un contract de asociere in ... (vezi toată discuția)
La un contract de comodat pentru folosinta unor utilaje, se poate achita sumele pentru un credit de cumpararea acestora ContSters74561 ContSters74561 Societatea X, cu 4 asociati, toti din familie a avut activitate de panificatie pana in 2007. Aceiasi asociati au mai infiintat o alta firma Y si in continuare ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune ccccristina ccccristina buna ziua un asociat( a venit cu spatiu),trebuie sa primeasca lunar de la celalalt asociat in fiecare luna 3000 de euro + tva in urma desfasurarii ... (vezi toată discuția)