avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare activitate firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare activitate firma

Buna ziua,

In ce conditii am voie sa suspend activitatea firmei la care sunt asociat unic?

Pot suspenda firma daca in ultimele zile anterioare datei de la care doresc suspendarea firma are activitate economica (are incasari) ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina240 , utilizator 22:51, 4 Mai 2010
Am intrebat inca o data contabilul si mi-a spus acelasi lucru si anume ca dupa suspendare firma nu mai poate desfasura nici un fel de activitate nu doar ca nu mai poate emite facturi ci nu mai poate efectua nici o plata. Citisem pe alte topicuri faptul ca nu se aproba suspendarea daca firma are datorii, nu am inteles insa cine nu aproba, probabil ONRC. Tot contabilul mi-a spus ca inainte de suspendare trebuie rezolvate toate problemele firmei adica daca exista de ex. contracte cu o firma de telefonie acestea trebuie reziliate/transferate, etc., leasing de asemenea fie contract de novatie sau nu stiu ce variante mai exista.
Deci in opinia contabilului suspendare activitate reprezinta nici un fel de activitate, ori plata datoriilor inseamna activitate.
Eu nu vreau deloc sa contrazic cele spuse mai sus, sunt interesata si eu de aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asociere in participatiune zoita.moga zoita.moga Buna ziua, Am o problema cu un contract de asociere in participatiune incheiat in urma cu 2 luni cu o ... (vezi toată discuția)
Bunuri firma in suspendare MmeButterfly MmeButterfly Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: sotul meu are un SRL cu asociat unic, cu activitate, fara datorii (platit inclusiv forfetar la zi), ... (vezi toată discuția)
Lichidare stoc marfa coca_ab coca_ab ce fac cu marfa pe stoc in cazul suspendarii activitatii unei firme,am voie sa o vind unei alte firme cu pretul de achizitie,ca normal ca nimeni nu ti-o ia cu ... (vezi toată discuția)