Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: sotul meu are un SRL cu asociat unic, cu activitate, fara datorii (platit inclusiv forfetar la zi), din pacate contabila a plecat definitiv in strainatate si m-a lasat balta, sotul meu fiind mai mult plecat din tara, asa ca nu stiu la cine sa apelez.
Am vrea sa suspendam activitatea firmei, insa exista o masina inmatriculata pe firma. Masina nu a fost achizitionata din banii firmei, ci asociatul a imprumutat practic firma, fiind evident scutit de plata TVA (masina a fost adusa din Germania in 2005). Pe perioada suspendarii, masina poate fi instrainata si daca da, in ce conditii? Ce se intampla cu restul obiectelor de inventar (mobilier, computere etc) pe aceasta perioada?
Va multumesc anticipat!
Vindeti imobilizarile si obiectele de inventar si apoi suspendati activitatea firmei. Pe perioada suspendarii nu mai puteti emite facturi. Daca nu vindeti nu este nicio problema. Bunurile raman in firma pe toata perioada suspendarii si pot fi vandute dupa reluarea activitatii.
O mica atentionare: chiar si cu regim derogatoriu, se depun declaratii si bilanturi. Suspendarea va scuteste de plata forfetarului doar.
Impozit forfetar
odishor
De la ce data nu se mai plateste impozitul forfetar:
1).de la data la care s-a eliberat certificatul constatator de catre RC, in care se atesta mentiunea de ... (vezi toată discuția)