avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general suspendare activitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

suspendare activitate

Buna ziua,
as avea nevoie de sprijin intr-o problema. Sunt asociat unic intr-un SRL si vreau sa-mi ssuspend activitatea. Am cumparat anul trecut un renault clio pe firma si acuma as vrea sa-l trec pe persoana fizica, am inteles ca nu pot suspenda daca masina e pe firma. Cand am cumparat masina am incheiat un contract de imprumut intre mine ca asociat unic si firma, prin care am imprumutat firma cu toata valoarea masinii. De anul trecut pana acum am scos bani din firma in contul imprumutului. In momentul in care o sa trec masina pe persoana fizica, la ce valoare trebuie sa o vand? Pot sa trec in contractul de vanzare ca se compenseaza sumele, avand in vedere ca firma imi este inca datoare? Ce impozite trebuie sa platesc la vanzare?
Si as mai avea o intrebare legata de suspendare. Dupa ce merg la registrul comertului, trebuie sa merg si la administratia financiara? Cineva imi spunea ca trebuie sa fac cerere pentru regim derogatoriu.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 14:05, 2 Iunie 2009
mireladaniela a scris:

Buna ziua,
as avea nevoie de sprijin intr-o problema. Sunt asociat unic intr-un SRL si vreau sa-mi ssuspend activitatea. Am cumparat anul trecut un renault clio pe firma si acuma as vrea sa-l trec pe persoana fizica, am inteles ca nu pot suspenda daca masina e pe firma. Cand am cumparat masina am incheiat un contract de imprumut intre mine ca asociat unic si firma, prin care am imprumutat firma cu toata valoarea masinii. De anul trecut pana acum am scos bani din firma in contul imprumutului. In momentul in care o sa trec masina pe persoana fizica, la ce valoare trebuie sa o vand? Pot sa trec in contractul de vanzare ca se compenseaza sumele, avand in vedere ca firma imi este inca datoare? Ce impozite trebuie sa platesc la vanzare?
Si as mai avea o intrebare legata de suspendare. Dupa ce merg la registrul comertului, trebuie sa merg si la administratia financiara? Cineva imi spunea ca trebuie sa fac cerere pentru regim derogatoriu.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Au fost foarte multe mesaje despre suspendarea activitatii.
Nu cred sa fie un impediment masina. Se poate vinde la valoarea ramasa neamortizata, si va inregistrati impozitele aferente in contabilitate, platiti ce aveti de plata, suspendati la Registrul Comertului, apoi cu actele care va ies de acolo mergeti la finnante unde solicitati regim derogatoriu. Daca aveti toate declaratiile depuse toate si nu aveti datorii veti obtine si regim derogatoriu. Puteti desemna o persoana care se pricepe sa va faca totul.
Succes
Suspendarea activitatii se poate face si daca aveti masina in patrimoniu, doar ca nu mai operati in contabilitate pe perioada suspendarii . Dara , daca doriti sa o vindeti , D-an/dra Lumi v-a precizat ca puteti face acest lucru la valoarea neamortizata. in ceea ce priveste aspectul mentionat de Dmv cu privire la compensarea sumelor in contractul de vanzare cumparare , pentru legaliatea contractului cel mai bine ar fi sa-l intrebati pe notarul care se va ocupa autenticitatea contractului.
in datele problemei nu ati mentionat daca aveti sau nu angajati:Daca da , trebuie sa le incetati contractele de munca , inainte de a suspenda activitatea.
Faceti demersul la Registrul Comertului si apoi cereti derogarea de la Administratia financiara.
De specificat este ca trebuie sa suspendati activitatea cat mai urgent , pentru ca acum intrati sub incidenta impozitului forferar pana la data inscrisa la ONRC.
Mult succes ,
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Nu am angajati. Dar daca las masina pe firma, spuneti ca este posibil sa o folosesc in continuare, doar ca nu mai fac inregistrari in contabilitate pe perioada suspendarii. Ca ma gandeam sa nu am probleme daca circul cu o masina care e in proprietatea unei firme suspendate.
Inca o data multumesc.
Parerea mea este ca nu puteti sa amortizati masina pe toata perioada in care societatea este suspendata , nu puteti sa va deduceti cheltuielile cu combustibilul , cheltuielile cu intretinerea si reparatiile samd....nu puteti sa operati in contabilitate aceste operatiuni , nu ca nu puteti sa folositi masina. sau ca daca doriti sa o vindeti in momentul suspendarii este foarte posibil sa intampinati dificultati pe la directia de impozite si taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere sau suspendare firma tszaki tszaki Buna ziua, am un SRL doar pe hartie, fara activitate in fapt. In situatia in care am datorii la buget este vreo solutie sa inchid sau sa suspend firma? pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma alin_bv alin_bv Va rog sa ma ajutati cu o problema. In situatia in care am suspendat activitatea firmei la Registrul Comertului si nu am fost la Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate JENIFER JENIFER Daca in clasa 6 nu am decat cheltuieli cu amortizarea si in clasa 7 venituri din dobanzi de pe extrasul de la banca pot suspenda activitatea firmei pe 3 ani?Si ... (vezi toată discuția)