avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lichidare stoc marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lichidare stoc marfa

ce fac cu marfa pe stoc in cazul suspendarii activitatii unei firme,am voie sa o vind unei alte firme cu pretul de achizitie,ca normal ca nimeni nu ti-o ia cu adaos,ca n-o mai poate vinde.va multumesc in cazul unui raspuns
Cel mai recent răspuns: costy_ony , utilizator 11:31, 14 August 2013
Pe perioada in care societatea are activitatea suspendata nu se emit si nici nu se inregistreaza chitante si facturi.
multumesc pentru atentia acordata,dar e vorba de marfa care urmeaza sa ramina pe stoc,marfa perisabila,inainte de a suspenda activitatea firmei pe 3 ani pot sa vind marfa cu factura ,bineinteles unei alte firme la pret de achizitie?
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
coca_ab, utilizator
Daca obiectul de activitate al firmei va permite vanzarea, bineinteles ca puteti. Am crezut ca aveti deja suspendata activitatea societatii.
am aceeasi situatie, ca si cea expusa de coca, doar ca ma intereseaza daca pot sa vand marfa catre asociatul unic, cu factura si bon, bineinteles ca inainte de suspendare.

a doua nedumerire e, cum sa procedez cu angajatul societatii care este tot asociatul pe post de vanzator, fac act aditional la suspendare contract sau inchei contractul cu art.55 lit.b?
Puteti vinde marfa oricarei persoane fizice doriti Dvs. Diminuati pretul marfurilor, scoateti adaosul pe care l-ati inregistrat in momentul achizitionarii si al receptiei acestora. Nu vindeti sub pretul de achizitie. Sfatul meu.

Daca exista salariati trebuie suspendate sau desfacute contractele de munca inainte de suspendarea activitatii deoarece in aceasta perioada societatea nu trebuie sa inregistreze venituri sau cheltuileli.

Alte discuții în legătură

Lichidare stoc de marfa depasita moral marinamarilena marinamarilena O societate comerciala are pe stoc niste marfa(imbracaminte) care este de cca. 2 ani si doreste sa o vanda sub pretul de achizitie. Este legal? Daca da, ce ... (vezi toată discuția)
Vanzare stocuri mihaelutac mihaelutac O intreprindere individuala doreste sa-si suspende activitatea si sa vanda stocul de marfa unui srl, ata II cat si SRL-ul au acelasi administrator. La ce pret ... (vezi toată discuția)
Urgent: cum se descarca marfa cumparata cu tva si vanduta fara tva (intracomunitar) Diana2209 Diana2209 se face doar 607 = 371 cu valoarea marfii intrate si ce se intampla cu adaosul comercial (378) - nu se mai evidentiaza? Va rog ajutati-ma Multumesc (vezi toată discuția)