avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general lichidare stoc de marfa depasita moral
Discuție deschisă în Contabilitate în general

lichidare stoc de marfa depasita moral

O societate comerciala are pe stoc niste marfa(imbracaminte) care este de cca. 2 ani si doreste sa o vanda sub pretul de achizitie.
Este legal? Daca da, ce anume trebuie sa faca d.p.d.v. contabil?
va multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 22:56, 9 Ianuarie 2012
Daca vanzarea se face en-gros factura de vanzare reflecta noul pret (venitul facturat) , iar pierderea apare in contul 121 prin descarcarea de gestiune.
Daca vanzarea este cu amanuntul trebuie facut NIR de modificare a adaosului comercial pentru cantitatea de marfa aflata in acesta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare gestiune anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Am o firma care are comert cu amanuntul insa a vandut doar cu factura ,firma este neplatitoare de tva.Intrebarea mea este cum se descarca ... (vezi toată discuția)
Ce documente se intocmesc la transferul intre gestiuni? carmenbn carmenbn Am o gestiune pt. marfuri en-gros si una pt.marfuri la pret cu amanuntul.Pot transfera marfa din gestiunea cu amanuntul in cea en-gros?(dupa cateva zile,marfa ... (vezi toată discuția)
Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)