avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce documente se intocmesc la transferul intre gestiuni?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce documente se intocmesc la transferul intre gestiuni?

Am o gestiune pt. marfuri en-gros si una pt.marfuri la pret cu amanuntul.Pot transfera marfa din gestiunea cu amanuntul in cea en-gros?(dupa cateva zile,marfa se poate strica si prefer sa o vand en-gros)Ce documente intocmesc?Nu mi-e clar ce preturi trec pe NIR-uri si pe Bonul de transfer.
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 09:25, 5 Decembrie 2013
Pai de ce sa va complicati? De ce nu faceti o reducere de pret la marfa cu amanuntul, si apoi o vindeti direct din aceea gestiune?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
ContSters307306, utilizator
Marfa e in magazin,ori eu vreau sa o vand en-gros,cu factura,deci catre o persoana juridica.Legea nu-mi permite sa vand si en-gros si en-detail din acelasi spatiu de vanzare.In plus,folosesc contul 378 pt.vanzare en-gros?Mi se pare mai simplu sa trimit marfa inapoi in depozit,sa descarc contul 378 si sa o vand apoi cu factura.
Daca punctul de lucru se afla in aceeasi incinta cu depozitul (marfa nu paraseste spatiul respectiv), pentru transferul marfii din depozit la puntul de lucru, si invers, se intocmeste "Bonul de transfer" - cod 14-3-3A.

Pe cantitatea de marfa pe care ati vandut-o cu amanuntul faceti descarcarea de gestiune aplicand coeficientul k, iar pe diferenta faceti storno la marfa+adaos+neexigibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate punct de lucru ursuloaica ursuloaica O societate isi desfasoara activitatea prin cele doua puncte de lucru (2 magazine). Centralizarea contabila se tine la punctul de lucru 1.Nu s-au ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru adrianabresug adrianabresug avem un pct de lucru cu activitate autorizata depozit engros si en detail .O parte din clienti persoane juridice cumpara de la noi cu factura si plata cu OP ... (vezi toată discuția)
Factura si casa de marcat fiscala letitias letitias Am o firma en gross.As dori sa stiu daca in acelasi spatiu cu marfa am voie sa lucrez cu facturi si cu casa fiscala pentru vanzari en gross si en ... (vezi toată discuția)