Am o gestiune pt. marfuri en-gros si una pt.marfuri la pret cu amanuntul.Pot transfera marfa din gestiunea cu amanuntul in cea en-gros?(dupa cateva zile,marfa se poate strica si prefer sa o vand en-gros)Ce documente intocmesc?Nu mi-e clar ce preturi trec pe NIR-uri si pe Bonul de transfer.
Marfa e in magazin,ori eu vreau sa o vand en-gros,cu factura,deci catre o persoana juridica.Legea nu-mi permite sa vand si en-gros si en-detail din acelasi spatiu de vanzare.In plus,folosesc contul 378 pt.vanzare en-gros?Mi se pare mai simplu sa trimit marfa inapoi in depozit,sa descarc contul 378 si sa o vand apoi cu factura.
Daca punctul de lucru se afla in aceeasi incinta cu depozitul (marfa nu paraseste spatiul respectiv), pentru transferul marfii din depozit la puntul de lucru, si invers, se intocmeste "Bonul de transfer" - cod 14-3-3A.
Pe cantitatea de marfa pe care ati vandut-o cu amanuntul faceti descarcarea de gestiune aplicand coeficientul k, iar pe diferenta faceti storno la marfa+adaos+neexigibil.
Punct de lucru
adrianabresug
avem un pct de lucru cu activitate autorizata depozit engros si en detail .O parte din clienti persoane juridice cumpara de la noi cu factura si plata cu OP ... (vezi toată discuția)