avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general punct de lucru
Discuție deschisă în Contabilitate în general

punct de lucru

avem un pct de lucru cu activitate autorizata depozit engros si en detail .O parte din clienti persoane juridice cumpara de la noi cu factura si plata cu OP dar la 30 de zile .Ponderea cea mai mare la vanzari o avem la magazinul cu amanuntul (vindem in acelas loc prin casa de marcat dar si cu factura ).Receptiile se dau la magazinul cu amnuntul ,in momentul in care facem o factura cu achitare OP fac un bon transfer de la amanuntul la depozitul engros si in acelas timp, factura ,astfel incat depozitul ramane cu sold zero la sfarsit de zi .Intrebarea este ;e corect sa dau receptie la amanuntul pt marfa primita si sa fac transfer la en-gros pt ceea ce vand cu factura ?E vorba de 10-20 facturi pe zi ,rulajul e mic in comparatie cu vanzarea en detail .Daca nu e bine cum sa fac ?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 10:54, 10 Aprilie 2012
Nu este gresit nu va interzice nicio legislatie procedura aleasa de dvs.Trebuie sa vedeti ce activitate aveti declarata ca principala.Eu as face receptia marfii pentru engros si in cazul in care am vanzari catre persoane fizice as face transfer catre amanunt.Altfel va incarcati inutil gestiunea cu adaos si tva neexigibil.Nu uitati ca sunteti obligata sa delimitati si fizic spatiul de vanzare cu amanuntul, sa afisati adaosul comercial la loc vizibil( s.a)
vanzarile cele mai mari sunt pt persoane fizice adica prin casa de marcat de aceea ne convine sa facem receptiile la amanuntul si in cazul in care am o factura in ziua respectiva care se va achita cu cec sa transfer marfa respectiva de la amanuntul la engros si asfel gestiunea en-gros sa ramana cu sold zero .Am activitate autorizata pt vanzare cu amnuntul si en gros in acelas spatiu ,avem casa de marcat insa sunt persoane juridice care cumpara cu factura dar achita cu cec dupa 30 de zile (rulajul e mic la en gros in luna ) .Voiam sa stiu doar daca pot face intrarea marfii la amnuntul si de acolo sa fac transfer la en gros numai pt marfa ce se vinde cu factura . Transferul la gestiunea en gros vreau sa il fac tot la pret de vanzare ,se poate ?Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente se intocmesc la transferul intre gestiuni? carmenbn carmenbn Am o gestiune pt. marfuri en-gros si una pt.marfuri la pret cu amanuntul.Pot transfera marfa din gestiunea cu amanuntul in cea en-gros?(dupa cateva zile,marfa ... (vezi toată discuția)
Vanzare engros si endetail alina1977 alina1977 Tin contabilitatea la o firma care vinde medicamente de uz veterinar en gros. Vor sa vanda din aceeasi gestiune si catre populatie. Pe langa casa de marcat e ... (vezi toată discuția)
Factura si casa de marcat fiscala letitias letitias Am o firma en gross.As dori sa stiu daca in acelasi spatiu cu marfa am voie sa lucrez cu facturi si cu casa fiscala pentru vanzari en gross si en ... (vezi toată discuția)