avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa retur- vanduta pe bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa retur- vanduta pe bon fiscal

buna ziua,
am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe care mi le aduc inapoi.Pot sa emit bon fiscal cu minus pe marfa pe care mi-o aduc?
La vanzarea cu amanuntul se poate acorda discount? De ex. la un client care imi ia 50bax de polistiren ii dau alt pret decat celui care imi ia 5 bax. Cum procedez?
Trebuie sa mentionez ca lucrez cu saga si casa de marcat este conectata la program iar descarcarea se face cantitativ-valoric.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: loredana.m , utilizator 16:58, 1 Iunie 2010
buna ziua!
la marfa cu amanuntul se poate acorda discount!
in saga nir de diferenta de pret nu puteti face . insa puteti face nir de mana pentru fiecare produs in parte cu discountul respectiv:si articolul contabil tot de mana!
daca nu va descurcati contactati-ma!
#-o#-o#-o
eu pana acum am procedat in felul urmator: am emis pv de schimbare pret la pretul pe care il dadeam clientului, emiteam bonul fiscal dupa care faceam un alt pv de schimbare pret aducand cantitatea ramasa in stoc la pretul pe care il doresc.
credeti ca pot baga pe bonul fiscal o pozitie cu red finan sau disc si sa trec valoarea reducerii pe care o fac clientului?
Va intreb toate astea ptr ca un contabil mi-a zis ca la vanzarea cu amanuntul nu se acorda disc.
buna ziua! eu pun problema altfel! in orice magazin chiosc avem marfa la bucata!
cumparam o marfa, ii stabilim un pret si constatam ca nu o putem vinde!
ce facem in aceasta situatie, sa nu ramanem cu banii blocati?-primul pas e sa reduc pretul!-e adevarat?
ca si contabil eu trebuie sa aduc valoarea stocului nu numai cantitatea la valoarea actuala , adica valoarea marfii la pret de vanzare !-asa avem stocul la vanzarea cu amanuntul!
daca la incarcarea in gestiune am urmatoarea formula contabila
exemplu
3711=% -in negru
401
378
4428
la reducere de pret aceaiasi formula contabila dar in rosu cu valoarea discountului
-inca ceva-nu a-ti vazut si la magazine de haine, incaltamine,alimente-in geam afise cu discount-20%.70% etc?-si acele magazine tot cu amanuntul vand!
daca va mai pot fi de folos cu ceva astept un semn!
-de regula am de obicei sa explic cu exemple concrete!
o zi buna!
arry, cred ca nu m-am facut inteleasa.
de ex eu am polistiren 500 bax pe care il am inregistrat la pret de vanzare 35lei/bax.
vine un clinet care vrea sa cumpere 70 baxuri si doresc sa-i dau cu 31lei /bax, si un client care cumpara 10 bax si caruia il dau la 35lei,restul polistirenului 420 baxuri ramanad pe stoc cu acelasi pret de 35 lei.
Cum procedez in acest caz?

multumesc
in acest caz nu este vorba de vanzare cu amanuntul!
aici este vorba de vanzare en gros sau cu ridicata!
casa de marcat se foloseste ptr.vanzarea la persoane fizice atunci cand platesc marfa cash-daca platesc pe banca -se face factura!
in mod normal stocul ar trebui sa il ai la pret de furnizor!
cu amanuntul inseamna sa vinzi cate 1 bax-
marfa cu amanuntul inseamna atunci cand vinzi la bucata si stop.
daca ai si - si - ar trebui sa ai stoc de amanunt si stoc de en gross sau cu ridicata!

cand ai stocul la pret de furnizor adaosul se stabileste la sfarsit de luna prin descarcarea de gestiune!
nu trebuie sa faci nir de discount-adaosul poti sa il stabilesti tu in functie de client -vizavi de cantitatea care o cumpara!
-daca un client persoana fizica cere factura poti sa ii faci factura insa in loc de chitanta sa emiti bon fiscal, insa in contabilitatea sa ai grija sa inregistrezi numai factura si pe ea sa scrii ca este achitata cu bon fiscal-sa nu dublezi vanzarea!

Alte discuții în legătură

Returnare marfa data cu bon fiscal Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in cazul in care vand marfa unei persoane fizice, cu Bon Fiscal, iar acesta imi returneaza marfa din motive intemeiate cand ... (vezi toată discuția)
Discount pe bonul fiscal roxanicam roxanicam 1. am un produs inreg pe nir la pret de vanzare cu 500lei, la vanzare produsul se vinde cu 450 lei deoarece se negociaza, clientul nu doreste factura vrea bon ... (vezi toată discuția)
Se poate pe acelasi nir, pentru aceeasi marfa, adaosuri diferite? ririana ririana Rog pe cine are mai multa experienta in comertul cu amanuntul sa imi spuna si mie daca am voie (dpdv legal) sa inregistrez pe acelasi NIR un produs (marfa) cu ... (vezi toată discuția)