avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Se poate pe acelasi NIR, pentru aceeasi marfa, ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Se poate pe acelasi NIR, pentru aceeasi marfa, adaosuri diferite?

Rog pe cine are mai multa experienta in comertul cu amanuntul sa imi spuna si mie daca am voie (dpdv legal) sa inregistrez pe acelasi NIR un produs (marfa) cu doua adaosuri, deci din care sa rezulte doua preturi de vanzare diferite.
De fapt, ma intereseaza o metoda legala prin care sa pot vinde acelasi produs (marfa) cu preturi diferite, respectiv la magazin sa il vand cu un pret, iar pe internet cu alt pret.
Multumiri anticipate oricui isi rupe din timp sa ma ajute.
Cel mai recent răspuns: ririana , utilizator 18:47, 31 August 2010
ririana a scris:

Rog pe cine are mai multa experienta in comertul cu amanuntul sa imi spuna si mie daca am voie (dpdv legal) sa inregistrez pe acelasi NIR un produs (marfa) cu doua adaosuri, deci din care sa rezulte doua preturi de vanzare diferite.
De fapt, ma intereseaza o metoda legala prin care sa pot vinde acelasi produs (marfa) cu preturi diferite, respectiv la magazin sa il vand cu un pret, iar pe internet cu alt pret.Multumiri anticipate oricui isi rupe din timp sa ma ajute.


cel mai simplu, inregistrati produsele in NIR o singura data, cu un "pret de lista", sa spunem.
la vanzare acordati discount-uri, functie de situatie.
Nu va conditioneaza nicio lege ce adaos sa stabiliti, daca se incadreaza in cel comunicat si afisat in reteaua cu amanuntul.Vanzarea pe internet, este considerata, o vanzare la distanta si nu cu amanuntul.In magazin emiteti bon fiscal, la distanta emiteti factura si chitanta. Deci sunt gestiuni diferite, veti avea nir-uri diferite si deci preturi diferite.
va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

In ceea ce priveste comertul prin internet eu l-am considerat cu amanuntul pentru ca chiar asa este el denumit in codul CAEN - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet..

Multumesc pentru ideea cu gestiunile distincte, eu ma gandisem dar imi era teama sa folosesc chitanta pentru vanzare pe internet atata timp cat activitatea este denumita tot comert cu amanuntul (conform CAEN). Ma gandisem chiar sa emit bon fiscal pentru produsele trimise, dar ma gandeam cu groaza la retururi sau alte neplaceri (gen neridicare colet).




nu emiteti bon fiscal, este exceptata din legea 28-cu casele de marcat.
Indraznesc sa ma adresez o intrebare: daca mi se termina marfa din gestiunea cu marfuri pentru vanzare prin internet (de exemplu) si vreau sa iau din gestiunea cartilor pe care le vand prin magazin, pot sa transfer dintr-o gestiune in alta? Cum procedez cu adaosul in acest caz?
Scuze pentru insistenta, dar vreau sa imi clarfic tot ce nu stiu de la inceput sa nu bajbai mereu.
Multumiri cui este amabil/a sa ma ajute.

Alte discuții în legătură

Evidenta marfuri in comertul cu amanuntul corinachivu corinachivu In cazul activitatii de comert cu amanuntul destinat persoanelor fizice, am obligatia de a detine casa de marcat fiscala si de a elibera clientului l vanzarea ... (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata cimpazu cimpazu buna seara, pana acum la marfa cumparata faceam nir, stabileam pretul de vanzare si vindeam. acum seful meu nu mai vinde la preturile din nir ci vinde la ... (vezi toată discuția)
Ce documente se intocmesc la transferul intre gestiuni? carmenbn carmenbn Am o gestiune pt. marfuri en-gros si una pt.marfuri la pret cu amanuntul.Pot transfera marfa din gestiunea cu amanuntul in cea en-gros?(dupa cateva zile,marfa ... (vezi toată discuția)