avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Desfasurare activitate PFA in UE
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Desfasurare activitate PFA in UE

Buna ziua
Va rog sa-mi transmiteti daca stie cineva modul in care este reglementata activitatea unei PFA intr-un alt stat membru UE: daca se poate, ce conditii ar trebuie indeplinite, ce limite sunt, trebuie inregistrat domeniul si in tara unde desfasoara activitatea, se poate functiona in Romania temporar un punct de lucru in alta tara...
Ceva repere juridice ar fi foarte utile.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 06:00, 16 Martie 2012
Revin si intreb daca stiti macar sa fi avut cineva acest tip de activitate.
Platea impozite in Romania sau in tara in care isi desfasura activitatea?
Am gasit in OUG 44/2008 o trimitere la un Tratat international, dar f. vag.
Va multumesc!
Avand domiciliul pe teritoriul RO nu stiu daca va puteti inregistra in alt stat membru UE, dar puteti colabora (contracte) cu persoane fizice sau juridice din state membre UE.

Legislatia difera de la stat la stat - ar trebui sa va interesati in statul in care doriti sa aveti un punct de lucru (pentru ca trebuie sa inregistrati fiscal acest punct de lucru, in statul respectiv)

Impozitele se platesc in RO - si tot in RO va inregistrati ca platitor de TVA (daca alegeti varianta) sau doar va inregistrati in registrul operatorilor intracomunitari pentru a putea desfasura activitati pe teritoriul altor state UE.


Despre registrul operatorilor intracomunitari puteti citi (si) aici:
[ link extern ]
Multumesc. Am mai gasit ceva referinte si in 571. Sincer, m-as fi asteptat sa vad un soi de comunitate sau asociere intre cei aflati in astfel de situatii.
Cu placere.


:hm:
Comunitate sau asociere... Poate gasiti mai multe informatii pe un site tematic, cu si despre pfa.
Pe acest site, si in forum, sunt multe intrebari despre ce si cum cu pfa in UE, dar fiecare a avut intrebari punctuale - si au primit raspuns.
Prea multe nu ar fi de scris aici. Ceea ce e important as zice ca am scris: orice persoana are dreptul sa infiinteze pfa in RO si sa lucreze pe teritoriul altor state UE sau are dreptul sa infiinteze pfa in alte state UE daca si numai daca are domiciliu / resedinta pe teritoriul acelui stat (dar pentru aceasta se intereseaza despre conditii fie la institutiile din acel stat fie unei persoane care stie exact ce si cum pentru ca se ocupa cu aceasta) si, desigur, pfa trebuie sa se inregistreze ca operator intracomunitar...
Apoi incep intrebarile punctuale - sa le zic astfel - pentru ca una e ca platitor de TVA, alta neplatitor; unde se platesc ”darile” daca sediul e in alt stat UE, si unde daca are contracte cu persoane fizice straine etc si multe altele. Si in cazul facturilor sunt diferente cand aveti activitate pe teritoriul altor state UE - un contabil va poate ajuta...

Un fel de concluzie: cei care intreaba primesc raspuns si - uneori - nu mai acceseaza pana nu intervin alte probleme pe care nu le stiu rezolva; sau, chiar daca au activitate in forum nu exista certitudine ca vor citi si intrebarea dv; si - desigur - exista si varianta ca... nu vor sa raspunda :(


Aici gasiti ”Infiintare pfa - ghid practic”
www.avocatnet.ro/content/for...


**
Cautati in forum - e casuta de cautare in dreapta: ”cautare in forum” sau in site: casuta e sus, langa logo. Putin probabil sa nu gasiti subiecte / articole care v-ar putea fi utile.

Am gasit pentru dv:
PFA IT unic client UE. Dependent sau independent?
www.avocatnet.ro/content/for...
PFA cu activitate de reprezentanta in Romania a unei companii din UE
www.avocatnet.ro/content/for...
Impozite iulie 2010 PFA IT norma pe venit, facturi in UE
www.avocatnet.ro/content/for...

Am scris in casuta de cautare in forum doar ”pfa in ue” si am... dat de 10 pagini; particularizand intrebarea e probabil sa aflati mai multe informatii.
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa cand sunt si angajat. declaratii pentru prestari servicii in state ue. florinat florinat Buna ziua, Pentru infiintarea unui PFA, daca sunt si angajat in acelasi timp cu CIM, ce contributii voi datora in calitate de PFA si ce declaratii am de ... (vezi toată discuția)
Cautare subiect TIBOR 3 TIBOR 3 Nu e posibil de a face o cautare asupra unui subiect care are mai multe posturi. As vrea sa caut despre \\"pensionare anticipata\\"; am gasit ultimele ... (vezi toată discuția)
Pfa consultanta dros dros Doresc sa infiintez un PFA cu activitate principala consultanta pentru firme straine din UE. Cum ar trebui sa inregistrez fiscal PFA-ul, daca cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)