avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... apel peste termenul legal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

apel peste termenul legal

apelul formulat de partea vatamata si de procuror la o sentinta penala din data de 15.11.2007 este formulata la data de 26.06.2008 ce se poate face procesul in care inculpatul e condmnat la o pedeapsa de 7,jumate de curtea de apel sentinta e legala sau e nelegala va multumesc
Cel mai recent răspuns: melinaR , utilizator 09:22, 15 Martie 2012
exprimarea dvs este destul de confuză, ar trebui să reformulați cu mai multă atenție
Singurele cazuri de depasire a termenului de apel:

Cod de procedura penala:
Repunerea in termen

Art. 364. - Apelul declarat dupa expirarea termenului prevazut de lege este considerat ca fiind facut in termen, daca instanta de apel constata ca intarzierea a fost determinata de o cauza temeinica de impiedicare, iar cererea de apel a fost facuta in cel mult 10 zile de la inceperea executarii pedepsei sau a despagubirilor civile.

Pana la solutionarea repunerii in termen, instanta de apel poate suspenda executarea hotararii atacate.

Apelul peste termen

Art. 365. - Partea care a lipsit atat la judecata, cat si la pronuntare, poate declara apel si peste termen, dar nu mai tarziu decat 10 zile de la data, dupa caz, a inceperii executarii pedepsei sau a inceperii executarii dispozitiilor privind despagubirile civile.

Apelul declarat peste termen nu suspenda executarea.

Instanta de apel poate suspenda executarea hotararii atacate.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Art.Art. 363 Cpp:(1) Termenul de apel este de 10 zile, daca legea nu dispune altfel.
(2) Pentru procuror, termenul curge de la pronuntare. In cauzele in care procurorul nu a participat la dezbateri, termenul curge de la inregistrarea la parchet a adresei de trimitere a dosarului. Dupa redactarea hotararii, instanta este obligata sa trimita de indata dosarul procurorului, iar acesta este obligat sa-l restituie dupa expirarea termenului de apel.
In mod normal instanta de apel ar fi trebuit sa respinga cererea de apel a partii vatamate si a procurorului ca fiind tardiv introdus art.379(1) lit A: a) daca apelul este tardiv sau inadmisibil;

Puteti declara recurs in baza art. Art. 385(indice 9 ) alin11 Cazurile in care se poate face recurs
11. instanta a admis o cale de atac neprevazuta de lege sau introdusa tardiv;
melinaR

Nu cred sa fie asa.
Oare nu confundati data la care are loc judecata cu daca declararii apelului?

Daca este asa cum sustineti, declarati recurs deoarece se va admite pentru nelegalitatea hotararii pronuntata de instanta de apel.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
cred ca aveti dreptate eu am citit data de pe motive de apel si acolo scrie ca ultimul termen e de 26.06.2008 dar mai am o intrbare unde ma pot interesa de aceasta data la curtea de apel bucuresti sau la prima instanta la registratura arhiva va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs dupa 6 luni pentru lipsa comunicare georgiana.td georgiana.td Am primit o amenda penala pt. o infractiune legata de circulatie. Amenda e foarte mare , am incercat sa fac un credit sa o platesc , dar nu am reusit inca. ... (vezi toată discuția)
Termen apel ContSters304069 ContSters304069 Daca procurorul a participat la dezbateri termenul de 10 zile curge de la pronuntare. Dar pentru procurorul de caz sau alti procurori care ar putea sa faca ... (vezi toată discuția)
In dosarul 34069/3/2011, avocatul nu a depus recurs in termenul legal, desi ne-am intalnit si ne-a comunicat ca o va face. cum putem noi sa-l tragem la raspundere? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Eu si mama am fost aparati intr-un proces de acest avocat, apare si in comunicarea sentintei, insa mama nu are chitante pentru onorariul platit. Ne-am ... (vezi toată discuția)