apelul formulat de partea vatamata si de procuror la o sentinta penala din data de 15.11.2007 este formulata la data de 26.06.2008 ce se poate face procesul in care inculpatul e condmnat la o pedeapsa de 7,jumate de curtea de apel sentinta e legala sau e nelegala va multumesc
Singurele cazuri de depasire a termenului de apel:
Cod de procedura penala:
Repunerea in termen
Art. 364. - Apelul declarat dupa expirarea termenului prevazut de lege este considerat ca fiind facut in termen, daca instanta de apel constata ca intarzierea a fost determinata de o cauza temeinica de impiedicare, iar cererea de apel a fost facuta in cel mult 10 zile de la inceperea executarii pedepsei sau a despagubirilor civile.
Pana la solutionarea repunerii in termen, instanta de apel poate suspenda executarea hotararii atacate.
Apelul peste termen
Art. 365. - Partea care a lipsit atat la judecata, cat si la pronuntare, poate declara apel si peste termen, dar nu mai tarziu decat 10 zile de la data, dupa caz, a inceperii executarii pedepsei sau a inceperii executarii dispozitiilor privind despagubirile civile.
Apelul declarat peste termen nu suspenda executarea.
Instanta de apel poate suspenda executarea hotararii atacate.
Art.Art. 363 Cpp:(1) Termenul de apel este de 10 zile, daca legea nu dispune altfel.
(2) Pentru procuror, termenul curge de la pronuntare. In cauzele in care procurorul nu a participat la dezbateri, termenul curge de la inregistrarea la parchet a adresei de trimitere a dosarului. Dupa redactarea hotararii, instanta este obligata sa trimita de indata dosarul procurorului, iar acesta este obligat sa-l restituie dupa expirarea termenului de apel.
In mod normal instanta de apel ar fi trebuit sa respinga cererea de apel a partii vatamate si a procurorului ca fiind tardiv introdus art.379(1) lit A: a) daca apelul este tardiv sau inadmisibil;
Puteti declara recurs in baza art. Art. 385(indice 9 ) alin11 Cazurile in care se poate face recurs
11. instanta a admis o cale de atac neprevazuta de lege sau introdusa tardiv;
cred ca aveti dreptate eu am citit data de pe motive de apel si acolo scrie ca ultimul termen e de 26.06.2008 dar mai am o intrbare unde ma pot interesa de aceasta data la curtea de apel bucuresti sau la prima instanta la registratura arhiva va multumesc
Termen apel
ContSters304069
Daca procurorul a participat la dezbateri termenul de 10 zile curge de la pronuntare.
Dar pentru procurorul de caz sau alti procurori care ar putea sa faca ... (vezi toată discuția)