avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua
prin hotarare definitiva si irevocabila tribunalul mi-a stabilit pensia alimentara care ajunge lunar prin mandat postal pe numele fostului sot
Copilul meu peste cateva luni implineste 14 ani ( isi face buletin) as vrea sa stiu daca pot sa trimit pensia direct copilului sau neaparat fostului sot

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 14:24, 13 Martie 2012
Luati legatura cu fostul sot si discutati acest lucru.
Daca acesta, ca persoana care are dreptul sa exercite singur autoritatea parinteasca, va da acceptul, in principiu este posibil.
Ar fi indicat sa luati si un accept scris al acestuia, pentru a preintampina viitoare acuzatii gratuite din partea acestuia.
Daca autoritatea parinteasca se exercita in comun, de catre ambii parinti, conform hotararii instantei, aceasta decizie, de a se plati pensia pe numele baiatului, poate fi luata doar in comun de catre dvs. si fostul sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor Adda1989 Adda1989 Buna ziua. As avea nevoie de cateva informatii va rog frumos. Situatia sta cam asa. La varsta de 16 ani am avut o relatie cu un baiat, am ramas gravida si acum ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. nepotul meu a castigat o excursie gratuita cu scoala. ... daniela1212 daniela1212 Buna ziua. Nepotul meu a castigat o excursie gratuita cu scoala. Precizez ca are 12 ani. Copilul este rezultat dintr-o relatie a ficei mele cu un baiat. ... (vezi toată discuția)