avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare imobil nerespectat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare imobil nerespectat

buna ziua

sunt in urmatoarea situatie: am cumparat un imobil (casa+teren) in anul 2011 prin programul Prima Casa. Imobilul a fost nou construit si la momentul cumpararii era in curs de racordare al utilitatilor (din spusele vanzatorului). Am solicitat atunci inscrisul in contract asa:
"(...) conform intelegerii partilor, vanzatorul va elibera imobilul la data de X.Y.Z., data la pana la care vanzatorul se obliga sa efectueze pe chelutiala sa lucrarile de racordare la utilitati: apa - pana la data de X.Y.Z. si electricitate - pana la data de A.B.C. si cu plata la zi a tuturor cheltuielilor, taxelor si datoriilor (...)"
nefericirea face ca racordarea la electricitate sa nu se faca la modul definitiv, momentan casa avand curent doar dintr-o deschidere de santier. In aceeasi deschidere de santier sunt alte 8 case ale aceluiasi vanzator. Promisiunile de rezolvare au tot curs, insa incep sa fie minciuni si nu cred ca pot sa ma incred in ele.
Intrebarea mea este daca pot solicita in instanta vanzatorului despagubiri (ideal ar fi realizarea racordarii...) . Termenul de racordare din contract a trecut de aproximativ 6 luni.

Multumesc,
Cosmin
Cel mai recent răspuns: ccosmin , utilizator 09:04, 14 Martie 2012
Stimat forumist,

În principiu, răspunsul este da - atât în varianta despăgubirilor, cât și ca posibilitate a realizării racordării pe propriile speze, cu despăgubire, dar trebuie studiat contractul dvs cu atenție. Nu în ultimul rând, este necesar să fiți atent la calitatea de profesionist (comerciant) a vânzătorului, procedura în privința acestora necesitând și o conciliere/mediere prealabilă în cazul pretențiilor bănești.

Cu stimă
buna ziua

casa a fost construita de un "intreprinzator" care a evidentiat casa pe numele altcuiva (probabil cunoasteti practica), casa a fost intabulata pe acesta de catre constructor, apoi mi-a fost vanduta mie. Ca imputernicit al vanzatorului apare pe contract si constructorul. In fapt acesta a semnat contractul. Nu sunt avid dupa razbunare, deci despagubirile la care ma refer sunt strict legate de cheltuielile de racordare individuala la reteaua electrica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face contract vanzare-cumparare fara bransament gaz ? Adrian.pop89 Adrian.pop89 Buna ziua!Se poate incheia contractul de vanzare cumparare in forma autentica fara a plati integral casa (doar 80% din suma se va achita)fara bransamentele la ... (vezi toată discuția)
Verificare branșare utilități vgeorge vgeorge Bună ziua. Aș dori să știu unde pot verifica un imobil (apartament), nou construit, dacă este racordat la utilități (gaz, apă, curent), și dacă e ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre suprafata utila din contract si cea reala existenta dia27 dia27 Buna ziua In urma cu cateva luni am cumparat o casa noua avnd mentionat in contractul de vanzare-cumparare (cat si in toate actele cadastrale si in ... (vezi toată discuția)