avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutati-ma cu un raspuns va rog - nu pot sa imi iau ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutati-ma cu un raspuns va rog - nu pot sa imi iau banii munciti

Buna ziua. Am lucrat ca asistent social in cadrul unei asociatii umanitare. 2 luni am fost detasata pe un punct ed lucru dintr-un alt judet unde m-am ocupat de coordonarea acestui punct(angajari, munca de teren, anchete sociale, contabilitate primara...)In februarie nu am mai dorit sa raman acolo pentru ca treaba nu mergea, iar eu nu mi-am luat banii asa cum am discutat cu seful meu. Ulterior m-am intors la punctul unde am fost angajata si mi-am cerut banii ce mi se cuveneau si despre acre am discutat. Nici pana in ziua de azi nu i-am luat. Am fost angajata cu contract de voluntariat, zilnic semnand o diurna de 35 de lei, care la 12 zile insemna salariu. Vreau sa va intreb dak pot face intr-un fel sa imi pot recupera banii, sau macar o parte pentru ca angajatorul spune ca nu are acum sa mii dea, dar eu sincer cred k nu doresc sa mii mai dea. Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:27, 14 Martie 2012
In functie de contract si dovada platilor efectuate ii puteti actiona in judecata.
Daca ati semnat contract de voluntariat nu aveati cum sa primiti salariu .....

Art. 6 din Legea nr.195/2001:
(1) Este interzis sa se incheie contract de voluntariat in scopul de a evita incheierea unui contract individual de munca sau, dupa caz, a unui contract civil de prestari de servicii ori a altui contract civil cu titlu oneros pentru efectuarea prestatiilor respective.
.....
Instanta sesizata va putea interpreta felul contractului in raport de ansamblul probatoriu si apararile partilor.
Daca in contract scrie ca are bani de luat...are dreptul la bani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de voluntariat si indemnizatie pentru ccc? aadalya aadalya buna ziua, am o rugaminte la un d./d-na avocat cu privire la un contract de voluntariat: sunt in concediu de crestere copil (2 ani); de curand am fost ... (vezi toată discuția)
Desfasurarea unor activitati in timpul concediului crestere copil buze buze Buna ziua, in timpul concediului de crestere copil persoana in cauza poate desfasura activitati de voluntariat? (vezi toată discuția)
Voluntariat la firma la care sunt angajat ViorelPrisacar ViorelPrisacar Buna seara, Am citit ultima modificare cu privirea la legea voluntariatului, dar nu am inteles un lucru. Eu sunt angajat la firma x pe program normal de 8 ... (vezi toată discuția)