avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciunea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciunea

In decembrie numitul X, a depus un anunt in ziar prin care arata ca are de inchiriat o cabana. A fost sunat de y si a primit un avans in suma de 300 de euro. A doua zi un pireten a lui y l-a sunat pentru acceasi cabana, s-a intalnit cu el si au stabilit avansul la suma de 400 de euro, moment in care Y a mers la politie, a facut o plangere si i-a organizat un flagrant lui X. In momentul de fata in cazul in care Y isi retrage plangerea, merge impacarea partilor?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 22:26, 14 Martie 2012
Depinde de incadrarea juridica a faptei. Daca este incadrata ca inselaciune nu se poate.
Intre x si y exista un contract?daca da , de cand a fost stipulat in contract ca inchiriaza cabana?Poate x ia inchiriat lui y cabana pentru o perioada si prietenului lui y pentru alta perioada,nu vad aici inselaciunea.Ar exista inselaciune daca x inchiriaza cabana in baza unor contracte , la persoane diferite pentru aceiasi perioada de timp.
daca totul a fost trecut pe hartie atunci e grav insa daca e pe vorbe totul se poate rezolva ca si o neintelegere.
parerea mea.
Intre x si y nu exista nici un contract.problema este ca atunci cand x a fost sunat de prietenului lui Y pentru acelasi anunt, aceeasi cabana, aceeasi perioada de timp, Y a mers la politie si politia i-a organizat flagrantul, l-au incatusat pe X si l-au trasnportat la sectia de Politie unde i-au luat declaratia.In faza de cercetare penala X a recunoscut ca a luat suma de 300 de euro de le Y, suma pe care i-a returnat-o.Partea vatamata este de acord sa isi retraga plangerea, dar avand in vedere ca ne aflam in raza dispozitiilor art.215 C.p, impacarea nu este posibila.
Nu va suparati dar totul mi se pare cusut cu ata alba, cronologic totul se intampla in 2 zile,neavand un contract semnat cu y decat o intelegere verbala, nu vad de ce ar fi raspunzator x , si personal nu vad cum se poate organiza un flagrant doar pentru asa ceva, doar daca x era urmarit de mai mult timp pentru alte fapte de aceiasi natura.Din ce relatati dvstra aici nu vad nici o inselaciune,mai mult mi se pare un abuz din partea politiei daca a procedat asa,x poate returna bani in orice moment.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Plangere penala puffytel puffytel Daca am depus plangere penala pentru inselaciune, o mai pot retrage, sau cum pot renunta la ea? Mentionez ca nu mi-am recuperat prejudiciul, nici nu m-am ... (vezi toată discuția)
Înșelăciune avans revelion dragos2004 dragos2004 Buna Ziua, acum câteva zile am găsit o cabana pe un site , am discutat cu persoana respectiva și ne am înțeles ca sa ii trimitem un avans de 1500 lei ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp de la fapta de inselaciune pot depune plangere penala ferdinand1 ferdinand1 Buna ziua, In urma unei infractiuni de inselaciune am \"reusit\" sa imprumut un \"prieten\" cu o suma importanta de bani. Intamplarea a avut loc in trecut, ... (vezi toată discuția)