avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inadvertenta la RETRAGERE NUMERAR
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inadvertenta la RETRAGERE NUMERAR

Salutare!

Astazi a mers un coleg de apartament sa ridice 300 RON, trimisi de parintii lui, de la BRD. Domnul de la ghiseu, la retragere, i-a dat 300 EURO in loc de 300 RON. Ulterior, acest domn l-a sunat pe colegul meu si pe un ton amenintator i-a cerut adresa de acasa, astfel incat sa mearga personal sa recupereze banii.
Pe inscrisul - RETRAGERE NUMERAR, suma care apare ca fiind eliberata / retrasa este cea de 300 RON, pe aceasta dovada fiind prezenta si semnatura consilierului financiar bancar care i-a remis banii.
Eu i-am recomandat colegului de apartament sa mearga la manager`ul bancii, sa returneze suma incasata si eventual, sa faca si o plangere impotriva angajatului incompetent.

Dumneavoastra cum considerati ca ar fi cel mai corect sa se procedeze? Poate angajatul bancii sa se indrepte in justitie impotriva baiatului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as fi dus banii necuveniti inapoi imediat ce as fi constatat gresala. Astfel, nu mai aparea reactia casierului disperat de lipsa din gestiune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E important de stiut ca in sucursalele bancare exista camere, si toate tranzactiile sunt filmate. Deci, pe camera se poate vedea cu siguranta ca au fost 300 de euro si nu 300 de lei.

Adevarat, nu tonul amenintator ar fi trebuit folosit de angajatul bancii...

Cu toate acestea, aderez la opinia lui Iulian Manea, as fi returnat banii. Punand in balanta si faptul ca un angajat de ghiseu castiga intr-o luna doar cu putin mai mult fata de suma ridicata de prietenul dvs (fara sa iau apararea functionarilor bancari). Totusi, fiecare cu deciziile si actiunile proprii.
Sa fim seriosi, acele camere nu sunt concepute pentru a numara banii. Inca nu am vazut sucursale bancare \"de cartier\", dotate cu camere de supraveghere HD. In orice caz, i-am recomandat sa returneze banii, intrucat asa e moral si firesc, desi, din ce am observat, amenintarile au continuat pe tot parcursul serii, apelandu-se la niste invective josnice, care, din punctul meu de vedere nu-si aveau rostul, culpa apartinand ambelor parti.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
dumitruradu, utilizator
Art. 243
Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor
(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.

sa returneze banii si sa ii faca plangere angajatului pt comportament la conducerea bancii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca banca nu o avea camere HD cred ca se poate vedea ca banii eliberati au fost in EURO si nu in lei. Acele camere au performantele necesare. Tocmai pentru asta sunt puse la ghiseele bancilor, pentru a urmari personalul si mai ales banii si tranzactiile efectuate.

Colegul a luat cu buna stiinta si cu intentie euro in loc de lei.
Stia foarte bine ca este o greseala si totusi a luat banii si a plecat.
Indiferent de greseala si responsabilitatea acelui angajat al bancii (el poate raspunde administrativ si, poate, financiar fata de angajator pentru greseala si pentru modul prin care a inteles sa indrepte greseala) colegul de apartament ... ce poate spune? Ca nu si-a dat seama ca a luat 300 de euro in loc de 300 de lei?
Mai bine sa se duca sa inapoieze banii, poate sa faca si reclamatie acelui angajat, dar sa vada si musca de pe palaria lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajata bancii umbla in cont si face operatiuni fara acordul meu septibanc septibanc Buna ziua, Am un cont curent de debit la o banca oarecare, cu card asociat contului. Este un card pe care primesc in principiu doar salariul de la firma unde ... (vezi toată discuția)
Sold cu minus pe card de debit? Flavv24 Flavv24 Salut! In ziua de vineri mi-au intrat niste bani pe paypal, mai precis 2 tranzactii. (1600 de RON si 300 de RON). I-am transferat de pe PayPal pe card si i-am ... (vezi toată discuția)
Are dreptate banca sau eu, in cazul asta ? Andrey89 Andrey89 Buna ziua... problema mea este urmatoarea : eu avand un card de salariu si facand o gluma cu un prieten am bagat cardul in bancomat si am dat retragere ... (vezi toată discuția)