Buna seara,
Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc ce drepturi avem in urmatoarea situatie: in 2008 sindicatul in care eram de 20de ani incepe un proces pt niste drepturi banesti din 2005-2007. Se intocmesc liste, suntem pe acele liste care au intrat in proces, liste facute in perioada 27mai- 27 iunie. Procesul a obtinut o hotarare definitiva si executorie in 1.09.2008, cu drept de recurs in 10 zile. Primaria a facut recurs pe care l-a pierdut in 12.06.2009. Deci hotararea definitiva si executorie declarata la 1.09.2008 devine si irevocabila.La sfarsitul lunii iunie 2008 o parte dintre noi am plecat la alt sindicat, iar dupa 3 ani ne-am intors de unde am plecat. Vrem sa stim daca avem dreptul sa beneficiem de drepturile castigate de sindicatul din care am plecat, daca sentinta s-a dat dupa 2luni dupa ce am iesit din sindicat, dar suntem pe listele cu care s-a inceput procesul si care erau la dosar si cand s-a castigat procesul.Am cotizat 20ani la acest sindicat. Putem fi exclusi dintr-un proces in care eram parte doar ca asa vrea liderul?Mai ales ca erau niste drepturi dintr-o perioada in care eram in acest sindicat de mult timp. Ce putem face? Multumesc.
Nu puteti fi exclusi intrucat hotararea va este opozabila si dvs ... prin urmare, solicitati punerea in executarea a hotararii respective ... nu liderul de sindicat hotaraseste cui i se aplica acea hotarare, ci instanta de judecata.
Liderul de sindicat cauta diferite scuze, mai spune ca suntem si pe listele sindicatului la care am plecat si ca nu putem fi in doua procese. Dar procesul de la sindicatul al doilea n-a fost castigat, deci noi ne luam drepturile o singura data. Ba zice ca depune in contabilitate si listele pe care suntem noi, dar depune si o hartie in care specifica plecarea noastra in iunie si sa hotarasca primaria daca avem dreptul si noi sau nu. Profita de faptul ca avem contabila noua si crede ca aceasta nu stie situatia. Dar vechea contabila care s-a pensionat a dat la primarie cand s-a cerut pentru prinderea in buget ,necesarul pentru intregul personal care a inceput procesul. Multumesc
Nu primaria si nici liderul de sindicat nu decid cine beneficiaza si cine nu de acea hotarare ... primaria trebuie sa una in executare acea hotarare in care si dvs sunteti parte ... in caz contrar, puteti face plangere penala pentru neexecutarea hotararii judecatoresti.
Legea 221/2009
Analatis
Sunt profesor titular la un liceu care, platit per capita elev, are bani sa plateasca diferente de salariu castigate in instanta de sindicatul scolii. Eu sunt ... (vezi toată discuția)