avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa prima inmatriculare

buna seara! am cumparat o masina second hand,in 2010, an fabricatie 2007 si am achitat 3610ron taxa de prima inmatriculare; stie cineva daca se mai recupereaza ceva bani din aceasta taxa si in ce mod? va multumesc!:((
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 05:30, 15 Martie 2012
In primul rand trebuie sa solicitati la Directia Generala de Finante Publice restituirea taxei de poluare pe care ati achitat-o, motivand ca taxa este contrara dreptului comunitar.
Directia Generala de Finante Publice trebuie sa raspunda in 45 de zile la solicitarea de restituire a taxei.
Daca raspunsul organului fiscal este unul negativ, trebuie atunci sa va adresati instantei cu o cerere de chemare in judecata a Directiei de Finante Publice. Cererea se depune la Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului in raza caruia aveti domiciliul si trebuie insotita de dovada cererii pe care ati facut-o la organul fiscal, precum si de raspunsul primit de la acesta.Trebuie respectat termenul de 6 luni de la data raspunsului negativ sau de la data expirarii termenului in care autoritatea publica trebuia sa raspunda pentru a actiona in justitie.
Costurile pe care trebuie sa le suportati sunt taxa judiciara si timbrul judiciar deoarece in fata autoritatilor fiscale procedura este gratuita.
Astfel, taxa judiciara este de 4 lei plus 10% din suma solicitata, dar nu mai mult de 39 lei. La aceasta se adauga timbrul judiciar a carui valoare poate varia in functie de suma solicitata, dar nu poate fi mai mare de 5,30 lei.Succes!

V-am trimis raspuns prin mesaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto tcris tcris Buna, As dori sa stiu daca si eu ma incadrez in categoria persoanelor care pot cere restituirea taxei auto (conform ultimei hotarari a ICCJ), avand in ... (vezi toată discuția)
Taxa auto - recuperare csetezoli csetezoli buna. Am cuparat in 2010 oct. un Renault scenic cu an fabr. 1997. Am platit taxa de 2400 lei. Care sunt pasii pentru a-mi recupera banii, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare sebastian1970 sebastian1970 Buna ziua, Am cumparat o masina din Germania , la care am platit taxa de poluare. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa-mi recuperez banii achitati pe aceasta ... (vezi toată discuția)