avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice fonduri europene - punct de lucru in Romania
Discuție deschisă în Achiziţii publice

fonduri europene - punct de lucru in Romania

am o problema cu fondurile europene
o firma din EU a castigat o licitatie de achizitii lucrari cei care verifica dosarul "conditioneza" ca firma sa faca dovada punctului de lucru in Romania,castigatorul sustine ca acest lucru daca este necesar va fi deschis din acest moment,cei de la fonduri sustin ca trebuia deschis anterior.
castigatorul sustine contrariul sustinand ca daca nu castiga licitatie nu avea rost sa deschida un punct de lucru in Romania ....cine are dreptate????
Cel mai recent răspuns: Gedu , utilizator 09:37, 29 Iulie 2012
Solicitati un raspuns competent la Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice
[ link extern ] /
Exista un formular pentru a adresa intrebari
multumesc pt raspuns.
nu stiu si nu cred ca aceasta autoritate poate da un raspuns in numele fondurilor europene.
dupa cum se vede pe site se ocupa doar de achizitii publicegen SEAP
Daca achizitia s-a efectuat dupa OUG 34, ANRMAP are competente de a emite puncte de vedere. In cazul asta, nu se poate impune existenta unui punct de lucru in Romania, anterior licitatiei.

Daca s-a efectuat dupa alte norme decat 34, finantatorul poate impune propriile conditii. Normal trebuia sa aveti cunostinta despre cerinta inainte de licitatie.
finantatorul nu a impus asemenea conditii ,ci in acest moment conditia este impusa de verificatorii de fonduri EU...din ce cauza??? conform carei legi? firma castigatoare solicita ca acum dupa declararea ei ca si castigatoare sa faca aceasta dovada prin inscrierea la ONRC sub o forma legala(punct de lucru,filiala,etc)
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
vlad nicolae, moderator
Verificati in ghidul solicitantului al operatiunii pentru care a primit finantare organizatorul licitatiei la norme interne de achizitie, ca sa vedeti legitimitatea cerintei lor.
Verificatorii nu pot sa decida decat in masura legislatiei aplicate operatiunii si normelor interne de achizitie impuse prin Ghidul solicitantului.

Alte discuții în legătură

Achizitii ong-uri fundatie - fonduri structurale europene Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua , va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Fundatiile care au proiecte FSE cum achizitioneaza produse/servicii. Pana acum cei de la ... (vezi toată discuția)
Achizitii din finantari nerambursabile de la bugetul de stat cristinalupea cristinalupea Buna ziua, Problema mea se refera la procedura aplicabila in cazul achizitiei de bunuri din fonduri din finantari nerambursabile de la bugetul de stat in ... (vezi toată discuția)
Evaluare oferte licitatie publica danasrl danasrl Buna ziua! Am organizat o procedura de cerere de oferta ca autoritate contractanta si in fisa de date a achizitiei am specificat clar ca toate documentele ... (vezi toată discuția)