avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchiderea unei intreprinderi familiale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchiderea unei intreprinderi familiale

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum sa procedez si ce i-mi trebuie pentru inchiderea unei Intreprinderi familiale
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 20:33, 19 Noiembrie 2008
Se aplica prevederile art.33 -34 si cele referite de acestea, din O.U.G. nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 328 din 25.04.2008 :
Art. 33. - (1) Intreprinderea familiala isi inceteaza activitatea si este radiata din registrul comertului in urmatoarele cazuri:
a) mai mult de jumatate dintre membrii acesteia au decedat;
b) mai mult de jumatate dintre membrii intreprinderii cer incetarea acesteia sau se retrag din intreprindere;
c) in conditiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Cererea de radiere, insotita de copia certificata pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, dupa caz, se depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul profesional, de catre orice persoana interesata.
(3) Dispozitiile art. 11-13 se aplica in mod corespunzator.

Art. 34. - (1) In cazul in care membrii intreprinderii familiale au constituit un patrimoniu de afectatiune potrivit art. 30 alin. (2) sau au dobandit bunuri potrivit art. 32 alin. (3), bunurile se impart conform cotelor prevazute la art. 30 alin. (3).
(2) In cazul in care nu a fost constituit un patrimoniu de afectatiune, bunurile dobandite potrivit art. 32 alin. (3) se impart conform cotelor prevazute la art. 29 alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie familiala slk268 slk268 Va rog frumos sa imi spuneti si mie care sunt conditiile si documentele necesare pentru infiintarea unei asociatii familiale , in scopul vanzarii diferitelor ... (vezi toată discuția)
Despre intreprinderea familiala alinutza9 alinutza9 Va rog sa-mi spuneti cite puncte de lucru poate avea o intreprindere familiala si daca acestea trebuie sa fie in localitatea din raza primariei care a eliberat ... (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala - patrimoniu carmen bodeanu carmen bodeanu un prieten a avut in perioada anilor 2000-2008 o asoc. familiala ,pe care a cumparat 2 spatii;in 2009 aceasta a fost radiata de la Reg.Comertului si a deschis ... (vezi toată discuția)