Daca deschid o IF sau AF pot specifica ca eu sunt investitorul pt ca toata investitia este doar a mea si cealalta persoana este doar administrator? In cazul unei neintelegeri celalata persoana a Af-ului sa nu beneficieze de investita mea?
OUG nr. 44/2008 cu privire la Intreprinderea Familiala prevede:
ART. 28
(1) Întreprinderea familială este constituită din 2 sau mai mulţi membri ai unei familii.
ART. 29
(1) Întreprinderea familială se constituie printr-un acord de constituire, încheiat de membrii familiei în formă scrisă, ca o condiţie de validitate. Acordul de constituire va stipula numele şi prenumele membrilor, reprezentantul, data întocmirii, participarea fiecărui membru la întreprindere, condiţiile participării, cotele procentuale în care vor împărţi veniturile nete ale întreprinderii, raporturile dintre membrii întreprinderii familiale şi condiţiile de retragere, sub sancţiunea nulităţii absolute.
(2) Reprezentantul desemnat prin acordul de constituire va gestiona interesele întreprinderii familiale în temeiul unei procuri speciale, sub forma unui înscris sub semnătură privată. Procura specială se semnează de către toţi membrii întreprinderii care au capacitate de exerciţiu şi reprezentanţii legali ai celor cu capacitate de exerciţiu restrânsă.
ART. 30
(1) Întreprinderea familială nu are patrimoniu propriu şi nu dobândeşte personalitate juridică prin înregistrarea în registrul comerţului.
(2) Prin acordul de constituire a întreprinderii familiale, membrii acesteia pot stipula constituirea unui patrimoniu de afectaţiune.
(3) În cazul prevăzut la alin. (2), prin acordul de constituire sau printr-un act adiţional la acesta se vor stabili cotele de participare a membrilor la constituirea patrimoniului de afectaţiune. Dacă membrii întreprinderii convin în unanimitate, cotele de participare pot fi diferite de cele prevăzute pentru participarea la veniturile nete sau pierderile întreprinderii.
Nu este cazul unui investitor si administrator, ci de membrii de familie si un reprezentant care va gestiona interesele întreprinderii familiale,
Af sau srl?
AngelaZ
Buna ziua!
Doresc sa infiintez un punct de vanzare de produse proaspat facute(crude,vegetariene) si alte produse in domeniu(super alimente,carti,produse ... (vezi toată discuția)