buna ziua,
incepand cu data de 1 martie 2012 am intrat in concediu de sarcina si lauzie (maternitate). data nasterii bebelusului va fi 28 aprilie. cand trebuie sa depun dosarul de icc, unde si ce trebuie sa contina?va multumesc!
Dosarul va trebui depus în termen de 60 de zile lucrătoare de la data incetarii concediului de maternitate astfel incat plata indemnizatiei sa se faca începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate.
Art. 15 din OUG nr.111/2010:
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţii şi stimulent
de inserţie se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate,
dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
......
Drepturile prevăzute de OUG nr.111/2010, reprezentând indemnizaţie sau stimulent de inserţie, se acordă pe bază de cerere, însoţită în mod obligatoriu de:
a) copia actului de identitate al solicitantului şi a certificatului de naştere al copilului pentru care
se solicită dreptul ori, după caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul
de către persoana care primeşte documentele;
b) actele doveditoare privind calitatea solicitantului şi relaţia acestuia cu copilul/copiii pentru care
solicită dreptul, pentru situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2);
c) actele doveditoare care să ateste îndeplinirea perioadelor prevăzute de art. 2;
d) dovada eliberată de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
e) dovada privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicită concediul pentru
creşterea copilului;
f) orice alte documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate.
Art. 14 din OUG nr.111/2010:
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă,
reprezentând indemnizaţie sau stimulent de inserţie, şi documentele din care rezultă
îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestora se depun la primăria comunei,
oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti pe raza căreia
solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa.
.....
Buna seara,
Daca cererea pentru a beneficia de indemnizatie nu este depusa in termen de 60 de zile de la terminarea concediului postnatal.. Si mama se intoarce la munca ... Lucreaza trei luni si apoi vrea sa beneficieze de indemnizatie sa sa stea acasa cu copilul ...se poate???
Da,este posibil acest lucru ... daca mama doreste la terminarea concediului de maternitate se poate intoarce la serviciu, urmand sa intre in CCC ulterior.
Ingrijire copil
fanica2005
buna ziua,
va rog sa-mi spuneti in ce conditii pot beneficia de suma de 500 ron, pentru ingrijire copil, in conditiile in care eu nu lucrez si nu am lucrat ... (vezi toată discuția)