avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Garantie de buna executie =garantia acordata lucrarii?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Garantie de buna executie =garantia acordata lucrarii?

Am participat la o licitatie unde se cerea garantie pentru lucrarea respectiva de minim 12 luni si maxim 60 luni. Am intocmit o declaratie prin care acordam garantie 60 luni.Cand am primit Procesul verbal de la licitatie, am avut surpriza sa constat ca eram trecuti cu 12 luni garantie. Am citit toata documentatia intocmita de mine pt licitatie si singura posibila greseala ar fi la anexa formularului de oferta si anume: la pct. 2. Garanţia de bună execuţie va fi constituită sub formă: Scrisoare de garantie bancara
în cuantum de
pct.3. Perioada de garanţie de bună
execuţie
Aici eu am trecut 12 luni, pt ca mi se parea logic ca se refera la garantia ce va fi constituita in cazul castigarii licitatiei, dar se pare ca m-am inselat.
Licitatia a fost ieri, ce pot face acum pentru a corecta aceasta eroare?
Sau o vor corecta ei cand vor citi documentatia depusa si vor gasi formularul prin care acordam 60 luni lucrarii?
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
aurora_oprescu2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 19:49, 16 Martie 2012
Contestati PV .Transmiteti din oficiu lamuri privind situatia aparuta,specificati eventual ca a fost o eroare materiala,clarificati faptul ca perioada de garantia de buna executie se constituie pe durata contractului si a duratei garantiei acordate lucrarilor pe care spuneti ca a fost ofertata la 60 luni.
Am trimis o adresa cu "rectificare perioada de garantie", in care am scris ca avem in documentatie declaratia de garantie a lucrarii pt 60 luni si in care imi asumam confuzia cu privire la punctul 3 din anexa la formularul de oferta (perioada de garantie de buna de executie).Dumneavoastra ce intelegeti la acest punct: pe ce perioada se constituie garantia de executie, sau pe ce perioada se acorda garantie lucrarii? Am gresit eu chiar atat de mult?
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
aurora_oprescu2009, utilizator
Daca ati ales maximul perioadei de acordare a garantiei lucrarilor(asta cred ca a contat pentru obtinerea si unui punctaj maxim la evaluarea ofertei)este necesar sa tineti cont ca si suma care reprezinta garantia de buna executie a lucrarilor trebuie sa fie constituita pe aceeasi perioada cu garantia efectiva ofertata.Daca se constituie prin scrisoare de garantie bancara de exemplu,aceasta scrisoare trebuie sa fie valabila pe toata aceasta perioada.
daca ati ofertat o garantie de 60 de luni a lucrarii atunci trebuie contestat rezultatul procedurii pt. ca punctajul acordat nu este conform cu oferta tehnica prezentata. pe de alta parte, perioada de valabilitate a garantiei de buna executie trebuie calculata in functie de tipul contractului si de prevederile art.92 din hg 925/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare bancara de buna executie ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Scrisoare bancara de garantie de buna executie cand se solicita de catre autoritatea contractanta: la deschiderea ofertelor pentru licitatie sau ... (vezi toată discuția)
Garantii de buna executie la licitatii cantorsorin cantorsorin vreau sa stiu care sunt termenele de garantie (legale) pt lucrari publice (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G ce lege se aplica in cazul contractelor de prestari servicii intre doua firme, referitor la garantie de buna executie? (vezi toată discuția)