Buna ziua,
Va rog mult sa imi explicati modalitatea de deducere a combustibilului incepand din 1 ianuarie 2012. Am inteles ca se deduce 50% din valoare si 50% din TVA. Problema este ca nu stiu pana la urma ce ar trebui sa apara in jurnalul de cumparari si ce deducem in decont de TVA. De exemplu daca am un bon in valoare de 124 lei 12 lei TVa deductibil ( asta ar trebui sa imi apara si in jurnal ) iar 62 lei nedeductibil iar in jurnal de cumparari trebuie sa imi apara aceasta suma sau nu? In decont 62 de lei trec la partea de TVA nedeductibil si 12 lei la deductibil? Va multumesc!
Poti sa faci in jurnal o coloana cu TVA nedeductibil, pui separat sumele deductibile/nedeductibile. In d300 ai Tva deductibil (unde poti pune tot tva-ul) si mai ai alt rand cu TVA dedus (unde pui doar tva-ul dedus, adica 50%). Parere personala
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.