avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Deducere combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Deducere combustibil

Buna ziua,
Va rog mult sa imi explicati modalitatea de deducere a combustibilului incepand din 1 ianuarie 2012. Am inteles ca se deduce 50% din valoare si 50% din TVA. Problema este ca nu stiu pana la urma ce ar trebui sa apara in jurnalul de cumparari si ce deducem in decont de TVA. De exemplu daca am un bon in valoare de 124 lei 12 lei TVa deductibil ( asta ar trebui sa imi apara si in jurnal ) iar 62 lei nedeductibil iar in jurnal de cumparari trebuie sa imi apara aceasta suma sau nu? In decont 62 de lei trec la partea de TVA nedeductibil si 12 lei la deductibil? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 13:23, 16 Martie 2012
Poti sa faci in jurnal o coloana cu TVA nedeductibil, pui separat sumele deductibile/nedeductibile. In d300 ai Tva deductibil (unde poti pune tot tva-ul) si mai ai alt rand cu TVA dedus (unde pui doar tva-ul dedus, adica 50%). Parere personala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia d.394 pricope_ciprian pricope_ciprian Buna ziua Am o nelamuririre , bonurile de combustibil se introduc in cadrul declaratiei D394 si daca se mai deduce tva-ul. (vezi toată discuția)
Tva din factura de combustibil leila-sema leila-sema Buna ziua, Firma noasra are contract cu o s.c. pentru furnizarea de combustibil, asa ca baietii alimenteaza si la sf. lunii ne soseste factura.Frumos si ... (vezi toată discuția)
Decl 300...taxare inversa? gina.lucia gina.lucia Buna ziua. La decl 300 TVA ...unde se trec facturile cu taxare inversa emise de mine? Multumesc. :-) (vezi toată discuția)