avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributia la sanatate pentru pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributia la sanatate pentru pfa

daca sunt pensionar si detin un pfa cu norma de venit trebuie sa depun declaratie la casa de pensii si sa platesc contributia de 5.5% multumesc!
Cel mai recent răspuns: pit_dorina , utilizator 21:18, 16 Martie 2012
Da. Trebuie sa platiti contributia la sanatate.
La Casa de Asigurari de Sanatate se depun odata pe an urmatoarele documente:
- declaratie privind obligatiile de constituire si plata la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate datorate de alte persoane decat cele care desfasoara activitate in baza unui contract individual de munca (formular tip PDF)
- Copie act de identitate BI/CI
- Copie Certificat de inregistrare
- Copie Carnet de munca sau Copii dupa Adeverintele de vechime vizate de Inspectoratul teritorial de munca (daca este cazul).
- Copie Decizia de impunere privind platile anticipate, document care se primeste prin posta de la Administratia Financiara dupa depunerea declaratiei de venit estimat.
Informatiile au fost luate de pe adresa [ link extern ] ...
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar sãnãtate florinat florinat Bună ziua, Am depus actele pentru un PFA și aș dori să știu ce acte trebuie să conțină dosarul pe care trebuie să-l depun la ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala si angajat - contributii sanatate mihaela71 mihaela71 o persoana care este angajata in invatamant are infiintat pe numele sau si o intreprindere individuala.acum cateva zile a primit de la casa nationala de ... (vezi toată discuția)