avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARIZARE IN INV. PT. PERSONALUL NEDIDACTIC AUXILIAR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARIZARE IN INV. PT. PERSONALUL NEDIDACTIC AUXILIAR

SPORUL DE VECHIME ESTE INCLUS IN SALARIU ?
La un salariu de 799 de incadrare cu o vechime de 25% ce salariu net ar trebui sa rezulte?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:19, 18 Martie 2012
In sectorul bugetar , sporurile sunt incluse in salariu ...

salariul brut de 799 lei = salariu net de 600 lei , calculul il gasiti aici
[ link extern ]
Multumesc pt rasp!

Vroiam sa mai stiu daca este normal sa muncesti in tura de noapte fara sa primesti sporuri de noapte.
Nu este normal ... in conditiile muncii de nopate salariatul poate beneficia :
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;

b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Asadar , legea (art.126 C.mun.) lasa la aprecierea partilor contractului individual de munca optiunea intre reducerea programului de lucru cu o ora, dar cu mentinerea salariului, si mentinerea programului normal de lucru dar cu plata unui spor de 25% din salariul de baza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca canazirubogdan canazirubogdan Buna ziua, As dori sa-mi spuneti cu se intocmeste un contarct de munca pentru un vanzator care lucreaza si ture de noapte ( 20.00 - 08.00) referitor la durata ... (vezi toată discuția)
Sporul de noapte dejescuadina71 dejescuadina71 Buna seara lucrez ca agent de securitate in sistem de paza si as dori sa stiu ,sporul de noapte se plateste la salariul actual pe care il am de 975 lei sau la ... (vezi toată discuția)
Plata orelor de noapte BRADMANUELLA BRADMANUELLA LUCREZ LA O FORMA 2 ZILE CU 2 (11 ORE ,DUMINICA 14)NUMAI TURA DE NOAPTE ,PRIMESC RETRIBUTIE LA FEL CU CEI DE ZI ,MAI AM SI ALTE DREPTURI? (vezi toată discuția)