avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Din concediu postnatal in somaj si apoi in concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Din concediu postnatal in somaj si apoi in concediu pentru cresterea copilului

Sotia a intrat in prenatal in 2 01 2012 si a nascut pe 5 03 2012 si pe data de 13 03 2012 a primit o recomandata ca este in preaviz 05 03 20012 30 03 2012 ca urmare a intrari firmei in insolventa urmind aintra in somaj.
Mai poate beneficia de indemnizatie crestere copil? Cu medicalu [prenatal ] aprilie il depune la somaj? Procedura si termen pentru depunerea actelor somaj? Pe lunile ianuarie si februarie anterior declarari insolventei nu sa virat salariu [medical pr
enatal] este posibil sa apara interuperi in cotizarea CAS?
[ In temeiul dispozitiilor art.86 alin.6 privind procedura insolventei,coroborate cu prevederile art.60 alin.2 si art.65 -codul munci.]
Cel mai recent răspuns: domintean , utilizator 10:32, 18 Martie 2012
Pentru a beneficia de indemnizaţie pentru cresterea copilului, trebuie să aveţi 12 luni în care să fi realizat venituri impozabile, respectiv salariu, sau venituri asimilate, respectiv indemnizaţie de concediu maternal (prenatal, postnatal), somaj, etc, anterior datei naşterii copilului, în cazul dumneavoastră data de 05.03.2012;
Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la 2 ani nu este condiţionată de plata efectivă a drepturilor băneşti cuvenite şi nici de plata obligaţiilor către Fondurile speciale ( sănătate, somaj, CAS, impozit ) de către angajator !
Sănătate !
Multumesc ,o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu crestere copil + indemnizatie? narcidani narcidani buna ziua sunt angajata din 12.decembrie. 2012 si tocmai am aflat ca sunt insarcinata,tinand cont ca lucrez intr-o fabrica 8h/zi doar in picioare si cu stres ... (vezi toată discuția)
Prenatal laura2014 laura2014 buna seara!am si eu intrebare:sunt insarcinata in 7luni pe data de 12septembrie2013 ar trebui sa nasc,Pe cartea de munca am intrerupere o luna de la ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului gherlananca gherlananca Sunt insarcinata si am ca termen al nasterii 11 sept 2013. Din 2 martie 2013 sunt tot in concediu medical (datorita contractiilor) si medicul mi-a interzis sa ... (vezi toată discuția)