avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul minim de cotizare in cazul femeilor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul minim de cotizare in cazul femeilor

Daca o femeie nu are varsta de pensionare, dupa cati ani de munca se poate pensiona? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:40, 19 Martie 2012
Stagiul minim de cotizare depinde de data nasterii, data pe care va rog sa o spuneti. O doamna poate beneficia de pensie pentru limita de varsta numai daca indeplineste, cumulativ, doua conditii: a implinit varsta standard de pensionare si a realizat stagiul minim de cotizare. Daca una din aceste doua conditii nu este indeplinita, doamna nu se poate pensiona. Prin urmare, doamna pentru care intrebati nu se poate pensiona pana nu implineste varsta standard de pensionare, indiferent de perioada lucrata.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
este nascuta in '59
1. Era bine daca ati fi spus si luna nasterii.

2. Pentru o femeie nascuta in 1959 stagiul minim de cotizare este de 15 ani iar varsta standard de pensionare este de la 61 de ani si 4 luni (daca este nascuta in ianuarie) si pana la 61 de ani si 7 luni (daca este nascuta in decembrie).
neagu ctin a scris:

este nascuta in '59

Ati fost intrebat de dna Pintea de data nasterii,nu de anul nasterii.Pt.femei este obligatoriu luna in care s-au nascut,varsta de pensionare este esalonata pana in anul 2030 cand vor iesii la pensie pt. limita de varsta la 63 ani,stagiul complet de cotizare 35 ani.
scuze, nu am fost atent, am crezut ca se refera doar la an. Data nasterii e 28.01.1959 si are pe cartea de munca 31 ani

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie buiavasi buiavasi buna dimineata1 as dori sa intreb in ce conditii se pot pensiona urmatoarele persoane; - femeie , nascuta in dec.1957 cu 31 ani stg.de cotizare - barbat, ... (vezi toată discuția)
Virsta de pensionare salaiviorica salaiviorica vreau sa stiu cind ma pot pensiona anticipat daca sint nascuta in 23 09 1959, am 30 de ani pe cartea de munca si am nascut si crescut 3 copii,sau anticipat ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata vanatorul vanatorul Va rog mult sa-mi dati niste sfaturi. Sunt nascuta in data de 30.07.1959 si am o vechime in munca de 34 ani si 4luni din care trei ani in grupa I in procent ... (vezi toată discuția)