avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog sfat viitor litigiu privind inchirierea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog sfat viitor litigiu privind inchirierea unui spatiu

Concret: eu societate comerciala am inchiriat de la Autogara respectiva o camera de 12 metri patrati, unde am personal angajat ce face rezervari pentru locurile pe care calatorii le solicita pentru a calatori cu microbuzul in cateva destinatii, deci activitatea mea este de transport persoane. in incinta autogarii sunt si alte spatii unde au loc activitati comerciale. imi platesc absolut toate platile catre autogara la timpul potrivit de fiecare data, nu am adus modificari, nu am stricat nimic. la 31 decembrie expira contractul si simt ca Autogara nu vrea sa mai reinoiasca contractul , ma vada pe mine afara si ii va inchiria spatiul altei firme ce va face aceeasi activitate ca si mine, fiind firma concurenta. Nu suntem in concurenta cu autogara in nici un fel .Cei de la autogara nu au vreut niciodata sa trecem in contract o clauza de reinoire automata sau de drept de premtiune. Intrebare: poate autogara sa faca acest lucru, eu nu am nici un drept? fiind in circuitul civil respectivul spatiu nu se supune anumitor reguli, licitatie, drept de preemtiune, etc?adica daca lui nu-i place de fata mea, poate sa-l inchirieze oricui fara sa ma intrebe si pe mine daca vreau prelungirea contractului? baza legala ce ar fi ? Autogara nu e de utilitate publica? si eu fac transport persoane tot in intereseul publicului.
Va multumesc mult si astept raspuns
cu stima si consideratie

Alte discuții în legătură

Suprainchiriere spatiu comercial strelitia strelitia Vreau sa inchiriez un spatiu care e potrivit activitatii mele, numai ca acel spatiul este inchiriat de o societate direct de la proprietar. Sunt cam in jur de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu pentru srl / srl-d AlinCovas AlinCovas Buna ziua, Am un spatiu apartinand unei rude. Desi am acordul acelei persoane pentru a folosi acel spatiu ca aport in natura la SRL (prin notar etc) doresc ... (vezi toată discuția)
Procedura inchiriere spatiu public oraselul copiilor knoppyx knoppyx Buna ziua tuturor, Vreau sa deschid in parcul Oraselul Copiilor un centru de inchirieri karturi cu pedale (masinute cu pedale) pentru copii. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)