avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... pensiune agroturistica - masura 313
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

pensiune agroturistica - masura 313

buna ziua,
as dori sa-mi construiesc o pensiune agroturistica prin masura 313, dar ma lovesc de prevederile Legii 350/2011 actualizata care prevede la art.32 ca pentru pensiunile construite in intravilanul localitatii trebuie elaborat un PUZ de catre primarie, care nu are nici bani si nici interesul sa faca PUZ pentru mine. o alta modalitate ar fi constructia in extravilan cu conditia ca terenul sa aiba minim 5000 mp, dar in acest caz asigurarea utilitatilor revine in sarcina mea. toate bune pana aici dar ma lovesc de problema energie electrice care ar presupune achizitionarea unui punct de transformare in valoare de 25.000 Euro si care dupa montare nu va fi in propietatea mea ci a furnizorului de energie. avand in vedere acest aspect cheluiala nu postul de transformare nu este eligibila. asadar ma intreb cum se poate construi o pensiune in mediu rural daca nu poti construi legal nici in intravilan si nici in extravilan fara sa te astepti la cheltuieli foarte mari pe langa contributia personala la proiect? de unde sa aiba tinerii din mediu rural cel putin 50000 euro necesari pentru un post de transformare(25.000 E), contributia la proiect (15.000 E) si alte taxe, PUZ, arhitect etc (cam 10.000E)?
mentionez ca alta sursa de energie electrica este eligibila dar cu conditia ca pensiunea sa fie totusi racordata la reteaua nationala (deci post transformare).
Cel mai recent răspuns: V.T. , utilizator 10:38, 14 Iunie 2018
Buna Cristian , vreu sa accesez un proiect si cred ca mi ai fi de mare folos.
As dori sa mai discutam , adresa mea de messenger este tutuianu_mircea
Atentie la proiectele de pensiuni aprobate in anii trecuti si care acum sunt de vanzare, din lipsa de cofinantare. Sunt multe in aceasta situatie. Aveti oricum 80-90% sanse sa pierdeti finantarea, pentru ca va fi foarte greu sa va incadrati in calendarul proiectului. Daca sunteti cumparator, veniti la discutie cu consultantul vostru, care sa aiba misiunea precisa sa va spuna daca proiectul mai poate fi sau nu implementat. Nu plecati urechea la cel care va arata proiectul aprobat si va asigura ca nu-i trebuie decat finantare, pentru ca daca nu a facut nimic timp de un an, e foarte grav!
Legea 350 nu spune că primăria trebuie să facă PUZ-ul, dar prin adoptarea acestuia prin HCL, primăria şi-l însuşeşte, devinind astfel beneficiarul acestuia, chiar dacă investitorul este privat, PUZ-ul fiind un set de reguli, de a cărui respectare, după adoptare, se ocupă primăria. Din păcate, din câte am înţeles, costurile pentru elaborarea PUZ-ului nu sunt eligibile pentru finanţare (sau nu am consultat eu pe cine trebuie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe 17 aprilie se deschide depunerea dosarelor pe masura 313! Daniela Bolog Daniela Bolog APDRP deschide in perioada 17 aprilie – 16 mai 2012 sesiunea pentru depunerea proiectelor de finantare care se incadreaza in Masura 313 ... (vezi toată discuția)
Documentatie fonduri pentru o firma de turism popescu georgeta popescu georgeta Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cum sa procedez daca vreau sa obtin ceva fonduri europene pentru a putea continua dezvoltarea unei afaceri de familie ... (vezi toată discuția)
Pensiune agroturistica se poate construi numai in intravilan? ... aidu aidu Pensiune agroturistica se poate construi numai in intravilan? Dispun de teren agricol extravilan. Trebuie PUZ sa introduc o portiune in intravilan pt obtinere ... (vezi toată discuția)