avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am calculat corect cuantumul taxei judiciare de timbru?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am calculat corect cuantumul taxei judiciare de timbru?

Am solicitat 500 lei pentru care am achitat o taxa de timbru de 56 de lei
Pentru suma de 500 lei, taxa de timbru este de 51lei si timbru jud. de 1.5 lei
Scria 6 lei + 10% din suma pe undeva pe internet...

Asadar, trebuie sa mai achita taxa de timbru judiciar de 1,5 lei? Sau e inclusa in cei 56 lei platiti deja?

Daca nu, pot achita cei 1,5 lei in trezoreria statului si sa trimit copia dupa chitanta la dosar?
Ca sa nu mai stau la coada pe la vreun CEC
masayoshi a scris:

... trebuie sa mai achita taxa de timbru judiciar de 1,5 lei? ...

Stimat forumist,

Faceți o confuzie. În fapt, există două datorii distincte ale justițiabilului:

1. taxa judiciară de timbru, față de care, dacă ați achitat suma de 56 lei, problema s-a rezolvat;
2. timbrul judiciar, care este chiar un timbru, în cel mai direct sens, pe suport de hârtie și îl procurați de la poștă.

Le înmânați judecătorului pe ambele = chitanță + timbru.

Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
andreigrigoriu, moderator
Multumesc. Da, voi procura acest timbru de la posta, il bag intr-un plic. Plicul-l bag in alt plic :) si cu cerere de atasare la dosar si ce mai am de adaugat, plus confirmare de trimire, il trimit la tribunal
La posta aveau timbre postale sau fiscale. Am luat unul fiscal de 2 lei. Am nimerit?

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru-pretentii civile din cauze penale. misumotanu49 misumotanu49 In situatia in care s-a dat o solutie de scoatere de sub UP pe motiv de 18 ind.1 (8 zile ingr.medicale) si latura civila a ramas nesolutionata iar partea ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru - cum este corect? rel222 rel222 Problema este urmatoarea: am un contract in valoare de 55.000 euro, achitat integral, pe care trebuie sa il reziliez si sa-mi recuperez in instanta 48.000 ... (vezi toată discuția)
Taxa judecatorie mars_on_line mars_on_line care este taxa de timbru la valoarea de 2759 ron ? multumesc (vezi toată discuția)