avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am calculat corect cuantumul taxei judiciare de timbru?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am calculat corect cuantumul taxei judiciare de timbru?

Am solicitat 500 lei pentru care am achitat o taxa de timbru de 56 de lei
Cuantumul sumei n-are nici o relevanta in justitie (cea adevarata). Spre exemplu nici in practica nu este adevarat, fiindca se stie cate discutii au fost in jurul video-ului cu dosul de palma a lui Basescu, pentru care a dat in judecata pentru 50 de bani pe Patriciu (nu cunosc detaliile, a reusit sa ajunga si la urechile mele chiar cu tot dezinteresul meu) - adica ani de discutii si cel putin procesul de care am auzit

Miza procesului meu este mai mare decat miza procesului :) Oricum e conceput si e pe rol

Daca platesti 51 de lei cand trebuia sa platesti 56, conform legii hotararea civila este ilegala. Judecatorul e obligat sa sanctioneze cererea de la inceput prin lege.
Conform Constitutiei taxa este ilegala dar aceasta nu conteaza in Romania.
Tot conform legii (ori suntem judecatori ori nu mai suntem), judecatorul trebuie sa puna in vedere partii care n-a achitat taxa corect aceasta s-o faca, si se acorda un singur termen pentru aceasta (am aflat dupa ce am deschis acest subiect, desi asa e normal, exista totusi si lege)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru-pretentii civile din cauze penale. misumotanu49 misumotanu49 In situatia in care s-a dat o solutie de scoatere de sub UP pe motiv de 18 ind.1 (8 zile ingr.medicale) si latura civila a ramas nesolutionata iar partea ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru - cum este corect? rel222 rel222 Problema este urmatoarea: am un contract in valoare de 55.000 euro, achitat integral, pe care trebuie sa il reziliez si sa-mi recuperez in instanta 48.000 ... (vezi toată discuția)
Taxa judecatorie mars_on_line mars_on_line care este taxa de timbru la valoarea de 2759 ron ? multumesc (vezi toată discuția)